Šport
26 ogledov

Vonnova se vrača: 100% zdrava sem

lindsey vonn Facebook
Ameriška smučarka Lindsey Vonn je dokončno okrevala po poškodbi kolena in se v domačem Vailu pripravljla na vrnitev v smučarsko karavano, kamor se bo vrnila konec meseca v Beaver Creeku.

Američanka Lindsey Vonn, zmagovalka štirih velikih kristalnih globusov, je naposled končala z rehabilitacijo po poškodbi kolena, ki jo je utrpela lani na SP v Schladmingu. Zmagovalka 59 tekem za svetovni pokal je v sredo prvič trenirala smuk, po petkovem treningu superveleslaloma pa je zatrdila, da je ponovno pripravljena za vrnitev na bele strmine.

''Ja, to vam govorim,'' je na vprašanje, ali je 100-odstotno pripravljena za nastop na tekmi, odgovorila Vonnova. ''Moj superveleslalom je v tem trenutku zelo dober. Smučam enega najboljših superveleslalomov v moji karieri,'' je povedala Američanka, ki je v omenjeni disciplini nanizala štiri zaporedne male kristalne globuse (2009-2012).

''Zdi se mi, da sem v superveleslalomu 100-odstotna. Zdaj me čaka trening smuka in veleslaloma,'' je dejala 29-letnica, ki v svoji zbirki še nima veleslalomskega globusa, medtem ko jih je v najhitrejši disciplini osvojila šest zapored (2008-2013).

Ostaja na realnih tleh

Vonnova bo v Beaver Creeku nastopila v vseh treh disciplinah (veleslalom, superveleslalom, smuk), prvi trening na novem prizorišču z imenom Raptor pa bodo tekmovalke opravile 26. novembra. Čeprav se Lindsey na smučeh ponovno odlično počuti, pa se zaveda, da v Beaver Creeku ne more pričakovati vrhunskih rezultatov.

lindsey vonn | Avtor: Facebook Facebook
''Bilo bi neverjetno, če bi zmagala v Beaver Creeku. To bi bila previsoka pričakovanja na prvi tekmi po povratku. Ne čutim nobenega pritiska. Nisem živčna. Mislim, da bo šlo, vendar ničesar ne pričakujem - ne zmage, ne stopničk,'' je skromno napovedala Vonnova in dodala, da o posledicah po poškodbi kolena ni ne duha ne sluha.

''Ničesar ne čutim. Pri smučanju ni nič drugače. Sem 100-odstotno zdrava,'' je zatrdila 29-letnica, ki jo je v najtežjih trenutkih bodril njen izbranec Tiger Woods. ''Veliko mi je pomagal in vedno sem se lahko zanesla nanj,'' je dodala Vonnova.

Pritiska ne čuti več

Lindsey se v smučarko karavano vrača tri mesece pred začetkom olimpijskih iger v Sočiju, kjer bo branila zlato olimpijsko kolajno v smuku in bronasto v superveseslalomu.

''Tokrat bo drugače, saj že imam zlato kolajno. Čutim, da ni več pritiska. Moje otroške sanje so bile, da osvojim zlato olimpijsko kolajno in to mi je uspelo. Vse ostalo je samo še češnja na torti,'' je zaključila Američanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.