Šport
19 ogledov

Vrnitev kralju Jamesu ni uspela

Kyrie Irving, LeBron James EPA
Vrnitev LeBrona Jamesa v Miami ni stekla po njegovih željah. S soigralci je izgubil proti nekdanjemu klubu. Navijači vročice so ga ob predstavitvi glasno pozdravili.

Obračun med Miamijem in Clevelandom je bil eden izmed najbolj pričakovanih dvobojev v tej sezoni lige NBA, LeBron James se je namreč pred to sezono odločil, da zapusti Florido in se vrne v Cleveland.

Konjeniki iz Ohia so sicer razočarali v prvem polčasu, ko so izjemno slabo igrali v obrambi, prejeli pa so kar 62 točk. Še posebej je blestel Jamesov nekdanji kolega Dwyane Wade, ki je po prvih dveh četrtinah že zbral 24 točk, pri gostih pa sta bila v napadu najučinkovitejša Kyrie Irving s 17 točkami in James, kijih je zbral 15. Osem točk je v svojo statistiko vpisal še Kevin Love, velika Clevelandova trojka pa je tako dosegla kar 40 od 49 točk gostov v prvem polčasu.

Precej bolje so Konjeniki krenili v tretjo četrtino in razliko v dveh minutah in pol zmanjšali na -7 (57:64). Kasneje se je James pri skoku za žogo med gledalce poškodoval, zahteval odmor in nato s fizioterapevti za krajši čas odšel v garderobo. Na začetku zadnje četrtine je kralj James že poskrbel za izenačenje. A obe moštvi sta nato zapravili nekaj napadov, v končnici pa je dva pomembna koša za domače dosegel Danny Granger.

Wade je k zmagi s 101:91 prispeval 31 točk, Luol Deng pa 25. James je zbral 30 točk, štiri skoke in osem podaj, Irving pa se je zaustavil pri 25 točkah.

Pri Vročici je sicer zaradi poškodbe manjkal Chris Bosh, pri Clevelandu pa je sezono zaradi poškodbe že končal brazilski center Anderson Varejao.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.