Šport
1413 ogledov

Vroča kolesarka zaradi golih fotografij ostala brez sanjske službe

gins Instagram
Nekdanja belgijska kolesarka je zaradi vročih fotografij ostala brez visokega položaja v moški kolesarski ekipi.

Tara Gins je v intervjuju za Cyclingnews.com opozorila na dvojna merila in neenakopravnost spolov v svetu profesionalnega kolesarsva.

Belgijka, ki je profesionalno tekmovala od leta 2016 do 2020, bi morala v začetku leta prevzeti vodenje neimenovane moške ekipe, vendar je ustni dogovor padel v vodo, potem ko so delodajalci ugotovili, da je nedavno pozirala za Playboy, se fotografirala zgoraj brez in na spletu objavljala vroče fotografije.

"Imela sem sklenjen ustni dogovor za prevzem moške ekipe, kjer bi delala z najboljšimi mladimi kolesarji. Tega sem se zelo veselila, saj sem si želela v to smer. Očitno so nekoga zmotile moje fotografije. Vejetno je tako še bolje. Ne želim sodelovati z ljudmi, ki ne prepoznajo mojih kvalitet, temveč samo sledijo čredi," je na družbenih omrežjih zapisala 30-letnica.

gins | Avtor: Instagram Instagram
Kar zadeva domnevno sporne fotografije, je dodala: "Te fotografije nikomur ne škodijo. Očitno sem zaradi njih neprimerna oseba za delo s kolesarji. Fotografije so pomembnejše od mojega doprinosa k ekipi."

Spregovorila je tudi o spolnem nasilju, katerega tarča je bila v času aktivne kariere. "Dobesedno napadali so me. Enkrat se je mehanik pripazil k meni pod prho. Nekoč me je poljubil član osebja, da sem ga morala odriniti stran. Bila sem tarča neprimernih komentarjev o mojem izgledu in teži. Direktor mi je nekoč med masažo dejal, da izgledam zelo pohotna. Nikoli nisem iz tega delala cirkusa, a glede na vse, kar se mi je zgodilo, me tole s fotografijami še bolj jezi. Prav ti kreteni mi zdaj odrekajo mojo priložnost. To so dvojna merila. Več kot očitno si moški lahko dovolijo več," se je jezila kolesarka.

Še več podrobnosti je razkrila v intervjuju za Cycling News.

Imena ekipe ni želela razkriti, prav tako je zavrnila imenovanje tistih, ki so nad njo vršili spolno nasilje. Povedala je, da je ustni dogovor za prevzem amaterske moške ekipe do 23 let sklenila lanskega novembra, nato pa je 23. januarja prejela telefonski klic.

"Pogovor je začel s tem, da mora prekiniti najin dogovor, ker je član osebja naletel na moje fotografije. Te fotografije je nato poslal vsem članom ekipe. Sledil je skupinski pogovor na to temo, v katerega nisem bila vljučena."

Dodala je, da je s strani ekipe dobila neposredno potrditev, da so za odpoved krive prav sporne fotografije. "Niti nisem prepričana, za katere fotografije gre. Lani sem se fotografirala za Playboy, nato še za koledar za neko belgijsko podjetje. Koledar je izšel v začetku januarja, zato predvidevam, da gre za koledar."

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Razkrila še je, da so se v moštvu bali izgube sponzorskega denarja. "Pisala sem direktorju in mu povedala svoje mnenje. Strinjal se je z mano, a dodal, da si ne more privoščiti izgube pokrovitelja. Mislim, da so pritisk vršili tudi starši enega od tekmovalcev. Grozili so, da bodo fotografije razposlali pokroviteljem."

O že omenjenih spolnih napadih ni želela podrobneje razpravljati. "To je bilo pred mnogo leti. Ne vidim potrebe, da bi kazala s prstom," je dejala.

Dotaknila se je tudi opazke o dvojnih merilih. "Na podelitvi so dekleta oblečena zelo zapeljivo, medtem ko dekle, ki je nekoč poziralo, ne more do položaja v moški ekipi, ker to ni ok. V preteklosti sem bila priča varanju, izmenjavi fotografij deklet, ki niti niso vedela, da se jih fotografira, in še marsičemu. Na bruhanje mi gre, da mi zdaj prav ti ljudje odrekajo priložnost."

>

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice