Šport
3124 ogledov

Nosilec rožnate majice in še šesterica poškodovanih, v njih zapeljalo vozilo

Wilco Kelderman Profimedia
Ekipa Bora-Hansgrohe je doživela hud udarec.

Kolesarji moštva Bora-Hansgrohe so zadnji dan trening kampa v severni Italiji trenirali v okolici Gardskega jezera, ko je v njihovo skupino zapeljalo vozilo. Sedem jih je bilo poškodovanih, trojica Wilco Kelderman, Rüdiger Selig in Andreas Schillinger pa je bila prepeljana v bolnišnico.

Kelderman, ki je k Bori prestopil pred to sezono iz moštva Sunweb, je na zadnjem Giru v 18. in 19. etapi nosil rožnato majico, dirko po Italiji pa sklenil na skupnem tretjem mestu.

"Wilco je utrpel pretres možganov in zlom vretenca, Andreas ima zlomljena vretenca v hrbtenici, oba bosta deležna konzervativnega zdravljenja. Rudi je prav tako utrpel pretres, a nima zlomov," so po nesreči in prvih pregledih sporočili iz moštva svetovne serije.

Marcus Burghardt, Anton Palzer, Michael Schwarzmann in Max Schachmann, so utrpeli manjše poškodbe in so jih oskrbeli v hotelu.

"Težka nesreča moje skupine, vanje je trčil avtomobil. Vsi so bili na tleh," je na Stravi slabo novico kot prvi sporočil Ide Schelling, ki se kot edini ni odločil za dodatne pol ure treninga in je predčasno odšel v hotel."Na rami sem moral imeti angela varuha, saj sem izpustil dodatne pol ure. Upam, da so vsi v redu, kaj več še ne vem."

Valerio Conti Nesreča Šport Motorist trčil v člana Pogačajeve ekipe, že nosilca rožnate majice

Kasneje je objavil še nekaj informacij. "Voznik na križišču ni upošteval stop znaka in je zapeljal naravnost v fante. Nihče drug ni videl nesreče. Kmalu je postalo jasno, da ne gre le za majhen 'karmbolček', ampak resno nesrečo. Ko s 30 do 40 kilometri na uro voziš po ravni cesti in vate prileti vozilo, ne gre za majhno zadevo."

Trikratni svetovni prvak Peter Sagan ni bil udeležen v nesreči, saj trening opravlja na Kanarskih otokih z drugo skupino kolesarjev Bore. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.