Šport
134 ogledov

Zmagovalec Toura 2019: Giro je prva opcija

egan bernal Epa
Velik tekmec slovenskih kolesarskih asov Primoža Roglića in Tadeja Pogačarja razmišlja predvsem o dirki po Italiji.

Kolumbijski kolesarski as Egan Bernal, ki je leta 2o19 osvojil dirko po Franciji, še nima povsem določenega urnika, v pogovoru za Gazzetto della Sport pa je izjavil, da je 'opcija številka ena'.

"V intervjuju, ki sem ga opravil v Kolumbiji je izpadlo, da se pripravljam na Tour. A Giro je prvi na koledarju in v moji glavi je prva opcija ta, da se pojavim na startu. To bi bilo nekaj posebnega. Ne vem, če bom v takšni formi, da bom prišel kot kapetan ekipe, ali pa bom pomagal ekipnemu kolegu, ki bo boljši. A nič še ni odločeno, nekatere reči se moramo v moštvu še dogovoritim videli pa bomo tudi, kako bo šlo moje okrevanje," je izjavil Bernal, ki je lansko branjenje Toura končal predčasno zaradi težav s hrbtom. Z neprijetno poškodbo se je nato ubadal precej časa.

"Na pregledih sem bil v Nemčiji, Angliji, Franciji in Španiji. Opravil sem teste in iskal drugo mnenje. V nekem trenutku nisem mogel stati več kot pet minut. Bilo je komplicirano, a zdaj je to preteklost, znova se počutim kot kolesar. Odkar pomnim, sem živel z bolečinami v hrbtu, a te niso bile nikoli tako močne kot na Touru. Levo nogo imam daljšo od desne za skoraj dva centimetra, natančneje 1.7 centimetra. Zaradi tega je prišlo do težav hrbtenice. Eden od diskov je pritiskal na živec, ki 'nadzira' nogo. Želja, da povsem odpravimo bolečino, a to bo še dolg proces."

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Bernal bi moral na Giru nastopiti že leta 2019, a je tik pred tem padel, nato pa okreval še pravočasno za nastop na Touru, ki ga je kasneje dobil. 

Letos so nastop na dirki po Italiji že potrdili Vincenzo Nibali, Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) in Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep), ki so za zdaj najresnejši kandidati za boj za skupno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice