Šport
219 ogledov

Nekdanjemu kolesarju zaradi udeležbe v doping odvzeli prostost

Stefan Denifl Profimedia
Nekdanji avstrijski kolesar spoznan za krivega na sodišču.

Deželno sodišče v Innsbrucku je danes na dve leti zaporne kazni, 16 mesecev pogojno, obsodilo nekdanjega avstrijskega poklicnega kolesarja Stefana Denifla zaradi resne gospodarske goljufije, povezane z dopingom. Zdaj 33-letni Denifl je priznal, da si je v času poklicne kariere pomagal z nedovoljenimi metodami. Sodba še ni pravnomočna.

Denifl je priznal, da je kot klient nemškega športnega zdravnika Marka S. uporabljal prepovedani krvni doping oziroma se je posluževal transfuzij krvi v obdobju med 2014 in 2018.

Denifl je bil nazadnje član zdaj že razpuščene irske ekipe Aqua Blue Sport. Glede na še nepravnomočno sodbo bo moral za zapahi preživeti le osem mesecev, saj je bil preostanek kazni odložen.

Gre za enega od epilogov operacije Aderlass iz leta 2019, v osrčju te je nemški zdravnik iz Erfurta in trije njegovi sodelavci. Doslej se je v javnosti pojavilo 15 športnikov, ki naj bi si pomagali z nedovoljenimi sredstvi.

Stefan Denifl | Avtor: Profimedia Profimedia

Denifl je ostal brez vseh dosežkov med 1. junijem 2014 in 5. marcem 2019, med drugim tudi na dirkah po Avstriji in Španiji. Za omenjeno obdobje bo moral vrniti tudi vse denarne nagrade. Sodišče v Innsbrucku je Deniflu izreklo tudi plačilo globe v višini 349.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice