Šport
8 ogledov

"Vsak mora prispevati svoj delež"

Prepelič Union Olimpija Metalac ABA Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije se bodo v EuroCupu nocoj ob 20.30 pomerili s turškim Bešiktašem.

"Zmaga v Istanbulu je bila zelo pomembna v boju za vrh lestvice. Z dobro igro v obrambi in veliko mero koncentracije lahko tudi pred domačimi gledalci pridemo do novega uspeha," je pred 
dvobojem s Turki optimističen branilec Klemen Prepelič.

Katerim košarkarjem Bešiktaša boste posvetili največ pozornosti?
Predvsem moramo zaustaviti branilca Loftona, ki je prvi strelec moštva. Je zelo nevaren za nasprotnikov obroč, poleg tega pa je tudi dober kreator. Pomembno vlogo imajo tudi njihovi centri, ki so vsi po vrsti odlični skakalci. Moramo jih dobro zapirati in jim onemogočati hitre protinapade.

Boste proti Turkom zaradi lanske neuspele avanture v tej državi še bolj motivirani?
Bešiktaš je eden izmed treh najtrofejnejših klubov, ki ima izjemno močno ekipo. Lani nisem imel veliko priložnosti na tekmah proti Bešiktašu, tako da sedaj komaj čakam to tekmo. Upam, da bom dvognil formo in igral čim bolj konstantno. Pozna se mi, da lani nisem imel velike minutaže, in sedaj je zaradi tega težje, saj se hitrejše utrudim.

Kako ste zadovoljni s svojo formo?
Počasi gre na boljše. Na gostovanju v Rigi sem bil dokaj razpoložen, a sem nato proti Igokei zaigral slabše. Pomembno je bilo, da smo osvojili dve pomembni točki. Na nek način se je potrebno podrediti kolektivu, saj so na koncu pomembne le zmage. Trener poudarja, da mora vsak košarkar prispevati svoj delež.

Kdaj bodo lahko navijači spet uživali v vaših serijah trojk? 
Proti Igokei in Metalcu nisem bil pravi. Nisem našel pravega ritma, zato sem morda pretiraval z meti iz prevelike razdalje. Včasih nore trojke spremenijo potek dogodkov, vendar je potrebno iskati priložnost za normalne odprte mete, ki ne delujejo negativno na ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.