Šport
54 ogledov

Vse za Davisov pokal

Andy Murray, zmaga v Montrealu EPA
Uspeh britanske teniške reprezentance njenemu prvemu zvezdniku Andyju Murrayu pomeni zelo veliko. Toliko, da bo verjetno izpustil tudi zaključni masters sezone v Londonu, saj se želi osredotočiti na finalni nastop Velike Britanije v Davisovem pokalu.

Finale med Veliko Britanijo in Belgijo bo na sporedu v začetku novembra. Andy Murray je svojo ekipo skupaj z bratom Jamiejem popeljal do zgodovinskega uspeha in prve uvrstitve v finale po letu 1978, zdaj pa imajo Britanci priložnost, da lovoriko prinesejo domov prvič po davnem letu 1936.

Finale mastersa bo na sporedu v Londonu teden dni prej, toda škotski teniški zvezdnik resno razmišlja, da bi se mu odpovedal, čeprav si je nastop že zagotovil. "Vsekakor je pod vprašajem. Če bi igral dobro in prišel do finala, bi zadnji dvoboj igral v nedeljo. Po tekmah proti najboljšim na svetu pa seveda potrebuješ počitek," je dejal Murray.

Če se bo res odločil za to, bo zaradi Davisovega pokala žrtvoval lep kupček denarja in točk za lestvici ATP. V Londonu bi lahko zaslužil, odvisno od tega, kako daleč bi prišel, od 300.000 do 1,25 milijona funtov, za zmago pa bi lahko dobil največ 1500 točk ATP.

A ne le dileme pri pripravah na pomemben dvoboj, Murray je razkril, da ga mučijo tudi težave s poškodbo hrbta. "Zadnje čase me hrbet pošteno muči. Ko sem se po zadnjem treningu ohladil, je bilo kar težko in se v naslednjih dneh se ni izboljšalo," je pojasnil Murray, ki je v dvoboju z Avstralijo dobil obe posamični točki, z bratom Jamiejem pa še dvoboj parov.

Murray ima priložnost, da se zapiše v teniško zgodovino kot četrti igralec, ki bi v karieri dobil več turnirjev za grand slam, olimpijsko zlato medaljo in še Davisov pokal. "Samo še tri zmage nas ločijo od tega dosežka. Bilo bi fantastično, se pa zavedamo, kako daleč smo še," se Škot zaveda hkratne bližine in oddaljenosti lovorike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.