Šport
23 ogledov

"Vsi smo vedeli, kaj moramo storiti"

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenska reprezentanca je pričakovala izjemno težko tekmo proti Gruziji, še zlasti iz psihičnega vidika, saj bi poraz prinesel velike težave. "Bili smo nervozni, a na srečo smo dobro odprli dvoboj," je dejal kapetan Jure Balažić.

"Zmagal smo, celotno tekmo smo odigrali na visokem nivoju. V napadu jim nismo pustili, da bi se razleteli, vemo, da so nekateri njihovi igralci izjemno nevarni, če jim to dovoliš. Uspeli smo jiz zadržati. Škoda le za zadnjih pet minut, rezultat bi lahko izgledal še nekoliko lepše. Vrnili so se na deset točk zaostanka, a ogrozili nas niso več. to je bila povsem naša tekma," je bil po dvoboju z Gruzijo zadovoljen Jaka Klobučar, ki je na tekmi zbral 20 točk, kar 15 v tretji četrtini.

"Na koncu je prišlo do nespametnega padca v igri, drugače pa smo kontrolirali tekmo. Zadnjih pet minut smo nekako čakali na konec tekme, kar si ne bi smeli dovoliti. Drugače sem pa zadovoljen s predstavo proti Gruziji," pa je povedal Jure Balažić, ki je sicer parket zapuščal z obližem na obrazu. "Malce sem dobil po p...," je bil vseeno dobro razpoložen kapetan Slovenije.

Ta je prva dva nastopa Slovenije ocenil takole: "Na prvi tekmi nismo bili dovolj razpoloženi, danes je bilo drugače. V prvem polčasu nas je naprej potegnil Prle (Klemen Prepelič, op. p.), v drugem pa Jaka Klobučar. Enkrat se bo vsakemu odprlo in danes nam je to pomagalo."

Slovenci so sicer dvoboj z Gruzijo morali dobiti, če se želijo uvrstiti v drugi del tekmovanja, pri tem pa obstaja tudi želja, da se v osmini finala izognejo Litvi, ki je favorit za prvo mesto v skupini D. "Pomembnost tekme se je poznala. Bili smo kar nervozni, a na srečo smo dobro odprli dvoboj," je še dejal Balažić.

"Vsi smo vedeli, kaj moramo naredit. Potrebovali smo zmago in to nam je uspelo. Morali smo biti agresivni skozi vso tekmo, nismo smeli popuščati. Včeraj smo hitro morali pozabiti na poraz s Hrvaško. S cimrom Zokijem sva sicer zaspala šele okoli dveh zjutraj, po poznih tekmah je vselej tako. Zdaj moramo na vsak način dobiti tudi naslednjo tekmo. Zanima me samo kako igramo mi, Nizozemce si sicer še nismo ogledali. Vsekakor njihova zmaga proti Gruziji nekaj pomeni, nikogar ne smemo podcenjevati," pa je razmišljal Alen Omić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.