Šport
15 ogledov

Vstopnice za tekme Slovenije še na voljo

navijači Slovenija Črna gora Bonifika Saša Despot
Do začetka 38. evropskega prvenstva v košarki je ostalo le še sedem dni.

Četrtega septembra bodo Jesenice, Koper, Celje in Ljubljana sprejele štiriindvajset evropskih reprezentanc, ki se bodo do 22. septembra potegovale za naslov najboljšega na stari celini.

Zlate medalje iz Litve 2011 in tudi Poljske 2009 bodo v Stožicah branili Španci, ki tudi letos navkljub številnim odpovedim njihovih najboljših igralcev sodijo v najožji krog favoritov. Srebro so v Kaunasu osvojili Francozi, tretji pa so bili Rusi. Slovenija je bila sedma.

Strokovnjaki napovedujejo presenečenja

Prav zadnje prvenstvo v Litvi, na katerem je prvič v zgodovini sodelovalo 24 reprezentanc (prej 16), je razkrilo, da so minili časi, ko je peščica ekip krojila vrh, ostale selekcije pa so se potegovale za drobtinice. V Litvi je bil takšen primer Makedonija, ki se je nepričakovano uvrstila v polfinale, letos, ko je evropsko prvenstvo osiromašeno z zvezdniki iz lige NBA, pa strokovnjaki napovedujejo še več presenečenj.

Sila zanimivi in napeti bodo že boji v prvem delu predtekmovanja, saj bodo iz vsake skupine v nadaljevanje napredovale le tri najboljše reprezentance. V drugem delu in izločilnih bojih - vse tekme bodo potekale v Stožicah - se bosta oblikovali dve skupini, znotraj katere bo vsaka reprezentanca odigrala tri tekme. V četrtfinale se bodo nato uvrstile štiri ekipe iz vsake skupine, od tu naprej, torej od 18. septembra dalje, pa bo šlo na izpadanje. Osem reprezentanc, ki se bodo uvrstile v izločilne boje, bo na eurobasketu odigralo enajst tekem v šestnajstih dneh (trije dnevi so prosti). Zanimiva bodo tudi razigravanja za mesta od 5. do 8., saj bo evropsko prvenstvo v Sloveniji sito za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014 v Španiji. Prostih mest je šest; če bo med prvimi šestimi ekipami Španiji, bo na SP potovala tudi sedmouvrščena reprezentanca.

Srečanja ob nenavadnih terminih

Zaradi sistema vstopnic za posamezno tekmo bodo srečanja ob nekoliko nenavadnih terminih, saj organizatorji potrebujejo uro časa, da med eno in drugo tekmo izpraznijo dvorane. V predtekmovanju in večinoma tudi v drugem ter tretjem delu bodo prve že ob 14.30, druge ob 17.45 in zadnje ob 21. uri. Poudariti je treba, da bo Slovenija vse svoje tekme zaradi televizijskega prenosa igrala ob 21. uri.

Vstopnice za tekme so še na voljo. To velja tako za tiste v Celju, kjer bo igrala Slovenija, kot za ostala prizorišča. Na slednjih je največ zanimanja za tekme v Kopru, predvsem gre za finske in italijanske ljubitelje košarke, ter na Jesenicah, kjer bodo igrale nam geografsko bližnje reprezentance, tudi za nastope Slovenije v Celju pa bo pred vsako tekmo na voljo še nekaj sto vstopnic. Fiba Europe namreč za vsako tekmo dobi približno 300 vstopnic za svoje goste, običajno pa vseh ne izkoristi. V tem primeru jih vrne organizatorju, ki jih nato nekaj ur pred tekmo da v prodajo. Podatke o teh prostih vstopnicah bo moč dobiti le na spleti strani eventima.

Komentarjev 1
  • jocif 15:23 28.avgust 2013.

    Zokun naj jih v zahvalo podari trenirkarjem!