Šport
22 ogledov

Vujović: Moj poskus se je izjalovil

rokomet Anže Petkovšek
Slovenski rokometaši so na prizorišču 12. evropskega prvenstva na Poljskem opravili že dva treninga, na obeh pa so pilili zadnje podrobnosti pred sobotno uvodno tekmo s Švedi, ki se bo v stoletni dvorani v Vroclavu pričela ob 20.45. Dva dni kasneje jih čakajo Španci, v sredo pa še Nemci.

V slovenski reprezentanci narašča temperatura pred uvodno tekmo s skandinavsko izbrano vrsto. Pred njo ni zaznati posebne živčnosti, čeravno bi ji morebiten poraz močno pokvaril nadaljnje načrte, svojo kožo pa bi nato morala reševati na veliko bolj zahtevnejših tekmah proti Španiji in Nemčiji. A tudi Švedska je izjemno močna in sodeč po zadnjih dveh tekmah - na njih je Slovenija iztržila zgolj točko - tudi favoritinja na bližnjem dvoboju v Šleziji.

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so v Vroclav prišli z željo po napredovanju, kar pomeni, da se morajo izogniti zadnjemu mestu v skupini C, za ambicioznejše in bolj smele načrte pa tudi prenesti kakšno točko v glavni del, kjer jih nato čakajo najboljši trije iz skupine D v Gdansku, kjer nastopajo Danci, Madžari, Rusi in Črnogorci.

Skrbi zdravstveno stanje

V slovenskem taboru je bila v zadnjem času zelo aktivna zdravniška ekipa na čelu s Sašem Đurićem, najbolj problematična pa sta bila Jure Dolenec in Klemen Cehte. Prvemu je poškodba stegenske mišice zadnji dan priprav v Zrečah preprečila poljski nastop in ga je zamenjal Dragan Gajić, drugi pa je pripotoval v Vroclav, a se je Vujović odločil, da bo njegove mesto zasedel Sebastian Skube.

"Moj poskus po močnejši slovenski zunanji vrsti na Poljskem se je izjalovil po poškodbah Dolenca in Cehteta. To prinaša določene težave v naši nadaljnji strategiji, predvsem bo manj strelov z razdalje, ne glede na to pa menim, da imamo dovolj kakovostne igralce, ki so z dobro obrambo in hitrimi nasprotnimi (pol)protinapadi zmožni dosegati zadostno število golov, ki nas bodo vodili k dobrim izidom na tem evropskem prvenstvu," je na današnji novinarski konferenci v reprezentančnem hotelu Mercure v Vroclavu dejal selektor Vujović.

"Tradicija švedske izbrane vrste je neverjetno bogata, o tem zares nima smisla izgubljati besed. V svojih vrstah imajo številne sijajne igralce, od vratarjev Mattiasa Anderssona in njegove zamenjave Mikeala Appelgrena, do močnega in visokega centralnega bloka ter bliskovitega nasprotnega napada. V napadu imajo več raznovrstnih igralcev od nas, predvsem bolj nevarne igralce z zunanjih položajih, a menim, da imamo mi bolj kreativne in inteligentnejše igralce, kar vliva upanje na dober izid na uvodni tekmi," je o moči švedskih rokometašev dejal Vujović.

Cilj sta dve točki

"Naš cilj je jasen. Na tekmi proti Švedski moramo osvojiti obe točki," je bil odločen koprski srednji zunanji igralec Dean Bombač. Po njegovem mnenju bo glavna nevarnost za slovenski gol njegov klubski soigralec pri madžarskemu Picku iz Szegeda Jonas Källman, o krilnem švedskem dvometrašu je natrosil številne komplimente.

rokomet | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Jonas je izjemen igralec, izjemno levo krilo, igralca takega kalibra enostavno ni na svetu. V obrambi lahko igra praktično na vseh položajih, to je zagotovo njegov največji plus, na igrišču pridom izkorišča svoje bogate španske izkušnje," je v zvezi s Källmanom, ki je pred prihodom na Madžarsko igral za nekoč nepremagljivi in zavoljo finančnih težav že ugasli Ciudad Real, dejal Bombač, medtem ko je celjski krilni igralec Luka Žvižej dodal: "Nestrpno pričakujemo sobotno tekmo s Švedsko. Vsi vemo, kaj je naš cilj in vse je podrejeno temu, da gremo po naši začrtani poti."

Kapetan Španije v bolnišnici

Kapetan španske rokometne reprezentance, ene od tekmic Slovenije v predtekmovanju na rokometnem evropskem prvenstvu, ki se na Poljskem začenja danes, Victor Tomas je moral v četrtek zaradi alergije v bolnišnico. Zvečer so ga iz bolnišnice v Vroclavu spet spustili v hotel, kjer biva z ekipo.

Tridesetletni Tomas je alergično reagiral na omako testenin, ki jo je pojedel za kosilo, saj so bili v omaki tudi orehi, so danes sporočili iz španske zveze.

Tomas je iz bolnišnične sobe tvitnil posnetek z nasmehom in palcem obrnjenim navzgor. "Dobrodošli na Poljskem. Vse je pod nadzorom in za sobotno tekmo bom močan in pripravljen," je dopisal k posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.