Šport
15 ogledov

Vujović odslovil Gajića, Skubeta in Žvižeja

Veselin Vujović EPA
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović se je odločil za šestnajsterico igralcev, na katere bo računal na evropskem prvenstvu na Poljskem, ki bo med 16. in 31. januarjem.

Odpadli so vratar Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), desni krilni igralec Dragan Gajić (Montpellier), levi krilni igralec Simon Razgor (Meškov Brest), zunanji igralec Sebastian Skube (Bjorringbro-Silkeborg) in krožni napadalec Miha Žvižej (Toulouse).

Še posebej presenetljiv je neizbor najboljšega strelca zadnjega svetovnega prvenstva v Katarju. "Med trenerjem in menoj preprosto ni kemije. Nekatere odločitve so presenetljive, takšna je bila ta zame. Njegovo zadnjo besedo spoštujem, svojim pijateljem in soigralcem s katerimi sem že toliko preživel skupaj, pa želim le najboljše. Verjamite vase, fantje. Zame ste vi prvaki!" je na twitterju selektorjevo odločitev pokomentiral Gajić.

Tudi Rokometna zveza Slovenije je seznam objavila kar na družbenem omrežju Twitter. "To je bila izjemno težka odločitev. Do zadnje sekunde sem odlašal z njo. Na EP bomo več igrali obrambo 6-0 kot 5-1, zato sem se odločil, da doma ostanejo Simon Razgor, Miha Žvižej, Dragan Gajić, Sebastian Skube in Urban Lesjak. Vsi seveda še naprej ostajajo člani reprezentance in na nekatere od njih bomo morda računali že v času EP, na vse pa gotovo v tem letu, saj nas čaka ogromno tekmovanj," je ob objavi seznama sicer povedal Veselin Vujović, selektor Slovenije. Omenjeni rokometaši so rezerve za nastop na EP.

Slovenijo v prvem delu sklepnega turnirja čakajo obračuni s Švedsko (16. januar), Španijo (18. januar) in Nemčijo (20. januar).

Vujovićev seznam za EP:

  • vratarji: Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lübbecke);
  • krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Vid Kavtičnik (oba Montpellier) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);
  • zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabb), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Borut Mačkovšek (Eisenach);
  • krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.