Šport
15 ogledov

Vuković bo še vodil odbojkarje

veselin vuković odbojka reprezentanca selektor EPA
Po dneh ugibanj sta se vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije in dosedanji selektor članske reprezentance Veselin Vuković dogovorila za podaljšanje pogodbe za dve leti. Črnogorski strateg torej ostaja na čelu odbojkarske reprezentance do konca naslednjega evropskega prvenstva, so sporočili iz nacionalne odbojkarske zveze.

Črnogorski strateg Veselin Vuković se je te dni mudil v Mariboru z ekipo Budvanske rivijere in se po napovedih sestal tudi z direktorjem zveze Mitjo Koželjem. Tako Vuković kot Koželj sta že pred formalnim dogovorom sicer dejala, da je želja po nadaljevanju očitna na obeh straneh.

"Seveda smo se morali najprej vsi spočiti od napornega dela in urediti misli. Zdaj smo sedli za mizo, dodobra preučili vse možnosti in veseli me, da smo hitro našli skupen jezik. Doslej smo zelo očitno naredili šele prvi korak od mnogih možnih in zdaj bomo lahko bolj sistematično nadaljevali na dobrih temeljih," je dejal Vuković, ki je z odbojkarsko zvezo podpisal dvoletno pogodbo, do konca naslednjega evropskega prvenstva.

"Z mano ostaja tudi celoten strokovni štab, s katerim mi je bilo skozi vso reprezentančno akcijo v veselje delati, seveda pa ostaja tudi moj pomočnik Tine Sattler. O strokovnosti dela govori tudi podatek, da smo vse fante iz reprezentance po koncu akcije zdrave in v dobri formi vrnili klubom. Na to sem še posebej ponosen," je o strokovnem štabu in delu z njim še povedal Vuković, ki se zaveda, da čaka reprezentanco prvi kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, ki bo potekal v Osijeku, že 22. novembra.

 


Z razpletom dogovorov je bil zadovoljen tudi direktor zveze Mitja Koželj: "Vsi smo si potihoma želeli, da bi lahko Veselina Vukovića obdržali pri nas, saj je vse navdušil s svojim profesionalnim in pozitivnim pristopom ter seveda s strokovnostjo dela. Ob tem se vsi v Odbojkarski zvezi Slovenije tudi zavedamo, da ta reprezentanca še zdaleč ni rekla zadnje besede. Seveda nam je povsem jasno, da lahko tudi nadarjeni igralci dosegajo dobre uspehe le z dolgoletnim neprekinjenim delom. In prav to želimo tej generaciji na ta način tudi omogočiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.