Šport
35 ogledov

Welbeckov prvenec v dresu Arsenala

Danny Welbeck Aston Villa Arsenal Reševalni pas/Twitter
Napadalec, ki je na zadnji dan prestopnega roka k Topničarjem prišel iz Manchester Uniteda, je ob zmagi nad Aston Villo vpisal asistenco in zadetek.

Na Villa Parku v Birminghamu je Arsenal prišel do svoje druge letošnje prvenstvene zmage (0:3). Aston Villa je sezono začela odlično, saj je pred porazom s Topničarji zabeležila tri zmage in remi ob le enem prejetem zadetku, v četrtem kolu je slavila tudi na gostovanju pri Liverpoolu (0:1). 

Tokrat so varovanci Paula Lamberta žogo trikrat pobrali iz svoje mreže v le štirih minutah sredi prvega polčasa, najzaslužnejši za kapitulacijo Villine obrambe je bil Danny Welbeck. Slednji je v 33. minuti z dobro odmerjeno globinsko podajo zaposlil Mesuta Özila, nemški reprezentant pa je mirno zadel za 0:1. Že minuto kasneje se je Welbeck prvič vpisal med strelce v dresu Londončanov, Özil mu je namreč vrnil uslugo in ga našel z ostrim nizkim predložkom z leve strani. Zmago gostov je zapečatil domači branilec Aly Cissokho, ki je premagal lastnega vratarja Brada Guzana z nespretnim posredovanjem po poskusu Kierana Gibbsa.

"Počasi že spoznavam soigralce"

"To je bila dobra predstava celotne ekipe, začeli smo res dobro. Dobro smo prenašali žogo in nekajkrat prišli za njihov hrbet. Po prvem golu smo imeli kontrolo nad srečanjem. Z ekipo še nisem imel toliko treningov, kot bi si želel, toda počasi že spoznavam soigralce. Čez nekaj časa bo naše razumevanje precej boljše," je po tekmi povedal Welbeck, ki se bo očitno odlično ujel z Özilom, ki je bil v zadnjih mesecih pogosto kritiziran.

Welbeck je na svoji tretji tekmi za Arsenal dosegel prvi gol. Na domačem srečanju proti Manchester Cityju (2:2) je zatresel okvir vrat, proti dortmundski Borussii (3:0) pa se v Ligi prvakov, tako kot celotno moštvo, ni pretirano izkazal. S predstavo na Villa Parku je pokazal, da zna biti še zelo dobrodošla okrepitev za ekipo s stadiona Emirates.

Falcao vs. Welbeck

Danny Welbeck Aston Villa Arsenal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Zanimivo bo videti, koliko golov bo zabil v primerjavi z Radamelom Falcaom, ki je Welbecka pravzaprav izrinil iz ekipe Manchester Uniteda, čeprav je bil angleški reprezentant edini član prve ekipe Rdečih vragov, ki se je rodil v Manchestru in je celotno otroštvo preživel v sloviti Unitedovi mladinski akademiji. 

V začetku septembra je Welbeck sicer zablestel v dresu Anglije, saj je na uvodni tekmi kvalifikacij za Euro 2016 zabil dva zadetka za Gordie Albion na gostovanju v Švici. V skupini z omenjenima ekipama je tudi Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.