Šport
21 ogledov

Woods: Nisem še dovolj dober

tiger woods EPA
Na tako pričakovani povratek Tigerja Woodsa na golfske zelenice bo treba še počakati.

Američan Tiger Woods je po tehtnem premisleku in nekaj odigranih trening rundah ugotovil, da še ni dovolj dobro pripravljen za tekmovanje z najboljšimi na svetu. "Zdravstveno stanje ni težava, moja igra pa še ni na ravni, ki jo želim in katero pričakuje javnost," je dejal.

Štiridesetletni Woods je bil ta teden prijavljen za turnir Safeway Open v Kaliforniji, prvi turnir serije PGA za sezono 2016/17, ki bi bil njegov prvi nastop po štirinajstmesečni odsotnosti. Nazadnje je tekmoval v sezoni 2014/15, lani pa je zdravil poškodbe hrbtenice ter kolen.

Drugi na večni lestvici

Woods je v karieri osvojil 79 naslovov na turneji PGA, kar ga uvršča na drugo mesto večne lestvice tik za Samom Snieadom z 82 naslovi, hkrati pa je rekorder po številu tednov na prvem mestu svetovne razpredelnice. Tam je bil 683 tednov med leti 1997 in 2014.

Woods je odjavil tako nastop ta teden v Kaliforniji kot naslednji mesec na prvenstvu Turčije, še vedno pa je prijavljen za tekmovanje, katerega sam je pokrovitelj, Hero World Challenge na Bahamih v mesecu decembru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.