Šport
81 ogledov

Yaya je velika težava Cityja

Toure Sidwell Manchester City Fulham EPL Reuters
Nekedanji zveznik Manchester Uniteda Paul Scholes je prepričan, da Yaya Toure predstavlja veliko težavo pri igri Manchester Cityja.

"Mislim, da se Cityju v Ligi prvakov ponavlja vedno ista zgodba. Ker se Yaya Toure ne posveča obrambi, ima klub velike težave," je dejal nekdanji angleški reprezentant Paul Scholes in dodal: "Število situacij, ko so tekmeci zlahka prišli mimo mene, je neverjetno. Sploh ni izgledal zainteresiran. Poleg njega mora Fernandinho v obrambnih akcijah opraviti dvojno delo, proti Bayernu pa je to razumljivo predstavljalo veliko težav. Če se City želi prebiti v osmino finala Lige prvakov, mora uporabiti dva defenzivna vezista, ki sta pripravljena igrati zadaj in ne le enega." Trenerju Manuelu Pellegriniju je predlagal, da na evropskih tekmah ob Fernandinhu uporablja Fernanda ali Jamesa Milnerja

"Ko smo z Unitedom leta 1999 osvojili Ligo prvakov so večkrat prednost dobili Roy Kean, Nicky Butt ali Ronny Johnsen. Trener je vedel, da v Evropi potrebuje bolj obrambno usmerjene veziste. Prioriteta je bil rezultat, atraktiven, napadalen nogomet je bil za domače zelenice," meni Scholes. Po njegovem mnenju bi lahko City že v prvem polčasu za Bayernom zaostajal tri ali štiri zadetke, če se ne bi izkazal vratar gostov Joe Hart. "V Evropi si ne moreš privoščiti 'sprehajalcev'. Toure jo v Angliji še nekako odnese pri tem, proti najboljšim evropskim ekipam pa to ne gre."

Pellegrini je sicer hitro stopil v bran svojemu igralcu: "Ko zmaguješ ali izgubljaš, je to zaradi tega, ker dobro ali slabo igra celotna ekipa. Ne vem, zakaj bi Yaya moral sam nositi breme poraza. Vedno na najboljši način pomaga ekipi in soigralcem. Njegova igra ne predstavlja težaeve."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.