Šport
39 ogledov

"Z enostavno igro do zmag"

hokej Olimpija Saša Despot
V taboru hokejistov Telemach Olimpije so si po prvi zmagi v novi sezoni pošteno odahnili. VSV iz Beljaka je v Tivoliju klonil s 4:1, 1600 gledalcev pa je zmaje po zadnjem pisku sirene pozdravilo s pravimi ovacijami.

"Izkazali smo se kot prava ekipa. Na prvih štirih tekmah smo nismo bili na pravem nivoju, kar je bilo vidno tudi na naših rezultatih. Predvsem prva domača tekma proti Znojmu je bila pravi dokaz, da moramo prikazati pravi pristop, saj nas v nasprotnem primeru tekmec z lahkoto premaga. Proti Beljaku, ki je mlado in nadarjeno moštvo, smo bili maksimalno zbrani skoraj celoten dvoboj in to nam je prineslo zmago," je po prvem slavju v novi sezoni lige Ebel povedal branilec Telemach Olimpije Marvin Degon.

"V nadaljevanju sezone moramo vztrajati pri takšni igri," je dodal 31-letni Američan, ki je bil navdušen nad predstavo svojega moštva v drugi tretjini, ko so zmaji v nekaj minutah dosegli tri zadetke in praktično razrešili vprašanje zmagovalca: "Vsi smo si pomagali in oddelali svoje naloge. Igrali smo zelo enostavno igro in to je tudi bistvo hokeja, saj največkrat z enostavno igro prihajaš do zmag."

Pretnar ni iskal izgovorov

Precej slabše volje je bil slovenski reprezentant v vrstah beljaškega VSV Klemen Pretnar, ki je priznal, da so bili domačini preprosto boljši: "Že začeli smo slabo, saj nismo ujeli pravega ritma. Druga tretjina nas je preprosto pokopala. Nismo prišli do pravih strelov, medtem ko so domačini zadevali. V zadnji tretjini smo se skušali vrniti, a je bil zaostanek preprosto prevelik. Občutki po porazu seveda niso najboljši, vendar je to šele začetek sezone in pred naslednjimi tekmami moramo določene stvari popraviti."

Zaradi gneče na cesti so Beljačani prišli v Ljubljano z zamudo, tako da je bil začetek dvoboja prestavljen za četrt ure, med tekmo pa je počilo steklo na ogradi, tako da je bil že po dobrih 14 minutah igre na sporedu daljši odmor. Pretnar ni iskal izgovorov za slabšo predstavo v omenjenih nevšečnostih: "Nikoli se ne smemo izgovarjati na takšne stvari. Na ledu je vedno potrebno prikazati pravi obraz. Tokrat tega nismo storili in bili smo kaznovani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.