Šport
6527 ogledov

Franšiza se sramuje svojega zvezdnika, vodstvo NHL grozi

brad marchand Reševalni pas/Twitter
Hokejski zvezdnik dejanje obžaluje.

Napadalec Brad Marchand, član hokejske ekipe Boston Bruins, je bolj kot po hokejskih veščinah postal znan po neprimernem lizanju nasprotnikov. 

Krilni napadalec si je tovrstno provokacijo privoščil na dveh tekmah letošnje končnice, zdaj pa je javno priznal, da njegovo početje ni bilo na mestu.

"Moral se bom dobro pogledati v ogledalo in se zavedati, da imajo moja dejanja lahko precej večje posledice," je po izpadu njegove ekipe, ki jo je v drugem krogu vzhodne konference s 4:1 izločila Tampa Bay Lightning, dejal kanadski hokejist.

Marchand je eden najboljših krilnih napadalcev na svetu, zelo dobro pa se znajde tudi v vlogi provokatorja. Na tekmah letošnje končnice je kar dvakrat polizal obraz nasprotnega hokejista in ga poskušal tako spraviti ob živce, za kar si je prislužil grajo s strani vodstva severnoameriške lige.

Med njegovimi žrtvami sta se znašla Leo Komarov (Toronto Maple Leafs) in Ryan Callahan (Tampa Bay Lightning). Vodstvo severnoameriške lige mu je izdalo opozorilo, naj preneha s tovrstnim početjem, drugače ga bo doletela kazen.

"Najmanj, kar si želim, je to, da bi še kdaj na takšen osramotil svoje soigralce in organizacijo," se je s pepelom posul Marchand in dodal: "Razlika je, če si nevaren ali neumen. Tu sem zašel v težave. Zaradi reakcije v delčku sekunde," je priznal. 

"Ne razumem, res ne razumem"

"V ligi NHL ni prostora za takšne reči. Ne razumem. Res ne razumem. Kako bi se počutili vi, če bi prišel do vas in vas polizal od brade navzgor?" je bil do hokejista kritičen trener Tampe Bay Jon Cooper.

Marchand ima za seboj tri najboljše sezone v karieri. V sezoni 2015/2016 je zabil 37 golov in dosegel 61 točk, v sezoni 2016/2017 39 golov in 85 točk, v letošnji sezoni pa 34 golov in 85 točk.

Dokazal je, da je odličen hokejist, zdaj si želi postati vodja v pravem pomenu besede. "Še prej bom moral razčistiti nekaj stvari. Treba bo prenehati s tem," je zaključil 29-letnik.

Sorodne novice