Šport
39 ogledov

Kopitarjevi krvniki na pragu konferenčnega finala

las vegas golden knights
Las Vegas Golden Knights so samo še eno zmago oddaljeni od finala zahodne konference.

V polfinalu vzhodne konference severnoameriške hokejske lige NHL je moštvo Tampa Bay Lightning na četrti tekmi po podaljšku premagalo Boston Bruins s 4:3 ter v seriji povedlo s 3:1 v zmagah. Na peti tekmi polfinala zahodne konference je ekipa Vegas Golden Knights ugnala San Jose Sharks s 5:3 ter v seriji povedla s 3:2 v zmagah.

Drugega finalista na vzhodu bo dal obračun med aktualnimi prvaki iz Pittsburgha Penguins in Washington Capitals. Ekipi sta izenačeni na 2:2.

Izenačen je tudi konferenčni polfinale na zahodu. Tako Winnipeg Jets kot Nashville Predators imata na svojem računu po dve zmagi.

V slovitem športnem hramu v Bostonu TD Garden, kjer gostuje tudi bostonska košarkarska franšiza Celtics, so bili boljši gostujoči hokejisti s Floride, ki so povedli že povsem na začetku.

Po desetih minutah tekme je bil izid 2:0 v prid Tampe. Zadela sta Brayden Point in ob power playu Nikita Kučerov, ki je redni del sezone končal s 100 točkami za tretje mesto na lestvici najkoristnejših igralcev lige.

Power play so izkoristili tudi domači igralci. V 16. minuti je bil uspešen David Pastrnak za 1:2.

Kosmatinci so na začetku druge tretjine izenačili, v polno je zadel Patrice Bergeron ob power playu. Bergeron je za navdušenje polne dvorane poskrbel tudi v zadnji tretjini, ko je ukanil gostujočega vratarja za vodstvo 3:2.

A domača obramba ni zdržala naleta Floridčanov, ki so prek Stevena Stamkosa izenačili na 3:3 ter izsilili podaljšek, v katerem se je tehtnica nagnila na stran gostov. Dan Girardi je poslal plošček v mrežo za končni izid 4:3.

Tampa bo serijo lahko sklenila že v nedeljo na peti tekmi, ki bo na domačem ledu, ter si zagotovila konferenčni finale.

V polfinalu zahodne konference odlične predstave kažejo novinci v ligi NHL zlati vitezi iz igralniške meke Las Vegasa, ki so na poti do polfinala ekspresno izločili Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski as Anže Kopitar.

Za eksplozijo navdušenja v dvorani T-Mobile Areni je tri sekunde pred koncem prve tretjine poskrbel James Neal za uvodno vodstvo z 1:0. Po prvem zadetku so zlati vitezi dobili zagon, na začetku druge tretjine sta zadela še Alex Tuch ter Erik Haula za 3:0. Tuch se je podpisal tudi pod četrti zadetek na začetku zadnje tretjine.

Trenerski štab gostov je po prejetih štirih zadetkih z ledu poslal vratarja Martina Jonesa. Njegovo mesto je prevzel Aaron Dell, ki je zaustavil domači napad. Gostujoči so strnili vrste ter odgovorili s tremi zaporednimi zadetki, ko so zadeli Kevin Labanc, Tomaš Hertl in Mikkel Boedker, a je bilo za preobrat premalo časa. Končni izid 5:3 je postavil Jonathan Marchessault. Vegas bo že v nedeljo v San Joseju na šesti tekmi dobil prvo zaključno žogico oziroma ploščico za uvrstitev v finale zahoda.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3:4 (podaljšek)
(Tampa vodi s 3:1 v zmagah)

Zahodna konferenca:

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 5:3
(Vegas vodi s 3:2 v zmagah)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice