Šport
67 ogledov

Za bolno deklico podprle nasprotnika

Devon Still navijačice Patriots Bengals Leah Still PrtSc
Sredi nedeljske tekme lige NFL med Patriotsi in Bengalsi na Gillette Stadiumu so se domače navijačice izkazale s spoštovanja vredno potezo.

Moštvo Cincinnati Bengals je v nedeljo zvečer izgubilo pri New England Patriotsih (43:17), med srečanjem pa se je zgodil dogodek, ki je navdušil številne ljubitelje ameriškega nogometa. Navijačice domačih Patsov so na zelenico namreč pritekle oblečene v dres nasprotnikov in to s prav posebnim razlogom.

Postavna dekleta so nosila dres s številko 75, ki jo pri Bengalsih nosi 'defensive tackle' Devon Still. Njegova hčerka Leah se namreč bori z rakom v otroški bolnišnici v Cincinnatiju. Poleg navijačic je podporo Stillu izrazil tudi predsednik Patriotsov Robert Kraft, ki je omenjeni zdravstveni ustanovi daroval 25.000 dolarjev.

Razmišljal o prekinitvi kariere

"To me je res ujelo nepripravljenega. Velika zahvala vsem pri Patriotsih in navijačicam, vsi so pokazali izjemno podporo. Včeraj (v nedeljo, op. a.) morda nismo zmagali, toda nasmeh, ki so ga dogodki na tekmi izvabili na obraz moje hčerke, ji bo gotovo pomagal v boju," se je dan po srečanju na Instagramu odzval ganjeni Still.

Pred kratkim so Bengalsi tudi intenzivno promovirali prodajo Stillovih dresov, da bi z izkupičkom lahko pomagali bolni deklici. Leah sicer boleha za nevroblastomo, njene možnosti za preživetje naj bi bile malce boljše kot 50-odstotne. V začetku junija sta njuna starša izvedela, da je bolezen v četrtem stadiju.

25-letni Still je sicer resno razmišljal o prekinitvi kariere, da bi lahko bil s štiriletno hčerko, toda v klubu je ostal tudi zato, da bi bila Leah še naprej zdravstevno zavarovana preko njega in da bi tako dobivala najboljšo možno oskrbo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.