Šport
52 ogledov

Za ose igra le zmaga

Gorenje Velenje Epa
Rokometaši velenjskega Gorenja bodo v soboto v Rdeči dvorani igrali predzadnjo tekmo v skupinskem delu lige prvakov.

Slovenski podprvaki bodo v okviru skupine C gostili tekmece iz švicarskega Schaffhausna, tekma se bo pričela ob 19.30. Velenjčani so na prvi medsebojni tekmi morali priznati premoč tekmecu, na domači tekmi pa morajo zmagati. Le v tem primeru bodo ostali v boju za eno od prvih dveh mest v skupini, ki prinaša dodatni tekmi za nastop v osmini finala lige prvakov. Velenjska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v danskem Skjernu, španski Ademar Leon pa v norveškem Elverumu. V skupini C je Skjern zbral 12 točk, Gorenje Velenje in Ademar Leon po deset, Elverum osem, Kadetten Schaffhausen šest, Dinamo iz Bukarešte pa dve točki.

"Pred nami je izjemno pomembna tekma. Na tekmeca se dobro pripravljamo in ga pričakujemo v polni postavi. Na tem obračunu bomo morali biti izjemno potrpežljivi, to bo celo najbolj pomembno na tekmi. Ob tem bomo morali prikazati tudi dobro obrambo. Nikakor ne smemo misliti, da bomo tekmeca zlomili že po prvih 30 minutah igre. Gre za odlično ekipo, ki v fazi napada premore odlične rokometaše, ob tem pa tudi kakovostnega vratarja. Švicarski prvaki so resda izgubili možnosti za napredovanje, a to ne pomeni, da v Velenje prihajajo z belo zastavo. Želim si, da bi nas v Rdeči dvorani podprlo kar največ naših privržencev," je pred tekmo dejal trener velenjske ekipe Željko Babić.

"Pred začetkom lige prvakov smo dejali, da si na domačih tekmah ne bomo smeli privoščiti spodrsljajev. Sedaj je pred nami zadnji obračun skupinskega dela v Rdeči dvorani, na katerem znova ciljamo le na zmago. Švicarji nimajo več možnosti za napredovanje, kar pa je za njih dodatna prednost, saj bodo lahko nastopili povsem neobremenjeni. Za razliko od zadnje tekme bomo morali izboljšati igro v obrambi, ki proti Dinamu iz Bukarešte ni bila na pričakovani ravni," je dodal izkušeni kapetan velenjske zasedbe Niko Medved.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice