Šport
49 ogledov

Za zmago na OI dobil zasebni svetilnik

 Keshorn Walcott olimpijske igre 2012 London EPA
Metalec kopja iz Trinidada in Tobaga, ki je slavil na olimpijskih igrah v Londonu, 19-letni Keshorn Walcott, je za nagrado med drugim dobil tudi zasebni svetilnik. Gruzijski rokoborec je dobil milijon evrov, ruska tekačica pa je ostala brez enake vsote.

"Meni je bilo dovolj že to, da sem lahko nosil zastavo Trinidada in Tobaga," je obdarovanje pokomentiral skromni Keshorn Walcott, ki je poleg zasebnega svetilnika dobil tudi 127 tisoč evrov, luksuzno hišo in zraven še veliko posestvo. Ob tem je letalska družba Caribbean Airlines po prvem zmagovalcu v metu kopja po 60 letih, ki ne prihaja iz Evrope, poimenovala tudi letalo.

Povsem drugačna zgodba pa se odvija v življenju ruske tekačice na 800 metrov, Marije Savinove, ki je v Londonu malce presenetljivo premagala Južnoafričanko Caster Semenyo. Ruska regija Čeljabinsk, kjer je prebivala pred olimpijskimi igrami, ji je za nagrado ob zmagi obljubila okrogel milijon evrov, a ker se je Marija poročila in se odselila v Moskvo, ji bodo zdaj užaljene oblasti v Čeljabinsku odrekle to nagrado.

Gruzijski rokoborec Laša Šavdatuašvili, ki je slavil v kategoriji do 66 kilogramov, pa je od države prejel milijon evrov. Gruzija je sicer srebro nagradila z 250 tisoč evri, bron pa s 162 tisoč evri. Dominikanska republika je zmagovalcu teka na 400 metrov, Felixu Sanchezu, podelila 25 tisoč evrov in avtomobil po izbiri, Indijci pa so nagrajevali kar v zlatu, za najžlahtnejše odličje so razpisali nagrado v zlatu v protivrednosti 125 tisoč evrov. Najmanj radodarni so bili Nemci, ki so zlato kolajno nagradili s 15 tisoč evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.