Šport
49 ogledov

Za zmago zaustaviti nemški napad

Dino Murić Saša Despot
"Želimo si zmage in verjamem, da bomo maksimalno pripravljeni," je pred nocojšnjim dvobojem proti Brose Baskets Bambergu v domačih Stožicah (20.30) motiviran kapetan Union Olimpije Dino Murić.

Z morebitno zmago proti trenutno drugouvrščeni zasedbi nemškega prvenstva bi košarkarji Union Olimpije naredili velik korak proti enemu izmed prvih dveh mest, ki prinašata napredovanje v drugem delu EuroCupa. Zmaji se trenutno ne morejo pohvaliti s posebej bleščečo formo, saj so v ligi ABA zabeležili kar štiri zaporedne poraze, a kljub temu ne izgubljajo upanja pred nadaljevanjem evropskih bojev.

"Pred to tekmo smo zelo nabrušeni. Brose Baskets Bamberg igra odličen napad, trenerji so nam povedali, da igrajo resnično fenomenalni napad in v to smo se prepričali tudi, ko so nam predstavili skavting. Zaustaviti moramo njihov protinapad. Želimo si zmage in verjamem, da bomo maksimalno pripravljeni," je pred tekmo odločen Dino Murić, ki je skupaj s soigralci v prvem delu EuroCupa prikazal solidne predstave.

Brez Rupnika po prvo zmago

Ljubljančani so po zaslugi tretjega mesta v uvodnem delu pristali v ugodni skupini skupaj z Brose Basketsom, Bayernom in Dijonom. Zdravstveno stanje v domačem taboru se izboljšuje, tako da bo jutri izven kadra le Luka Rupnik. Murić se nadeja, da bo prvi izmed dveh nemških tekmecev Stožice zapustil poražen.

"Na srečo smo se v skupini izognili dolgim potovanjem v Rusijo, tako da bomo imeli več časa za priprave na tekmece. Imamo določene težave z zdravjem, a se stanje izboljšuje. Mladi igralci dobivajo priložnost in po potrebi krpajo luknje. Upam, da bomo v drugi del krenili z zmago."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.