Šport
54 ogledov

"Zabiti moramo vsaj en gol"

pep guardiola EPA
Trener Bayerna se je vrnil na mesto, kjer je spisal najlepše poglavje Barcelonine zgodovine. Guardiola je vlogo favoritov, tudi zaradi poškodb, prepustil Kataloncem. Tekma bo na sporedu jutri.

"Odlično je biti spet tukaj. Tu je veliko spominov, zame je to lep čas. Tukaj sem preživel 30 let življenja, toda sedaj sem trener Bayerna in iz Münchna sem prišel zaradi nogometne tekme. To je moj poklic in jutri moramo odigrati najboljšo tekmo," je na novinarski konferenci pred tekmo z Barcelono dejal trener Bayerna Pep Guardiola.

"Tekma bo gotovo težka, toda tudi proti Portu ni bilo lahko. Srečen sem, da smo prišli do sem in da imamo priložnost igrati v polfinalu in si zagotoviti finale v Berlinu. Tukaj nisem, da bi se komu klanjal, ampak da Bayern pripeljem do konca," je na prijateljske vezi pozabil Katalonec, ki pa priznava, da obračun z Barcelono zanj ni navadna tekma.

"To ni normalna tekma"

"Zame to ni normalna tekma, vendar imam svojo nalogo. Moram jo opraviti dobro, igralcem dati prava navodila in ne smejo me zmesti postranske stvari. Tu so me vedno lepo sprejeli, vendar želim izločiti Barço. Barça je zasnovana tako, da drži žogo v svojih nogah, tudi mi smo v Nemčiji tekme zmagovali na ta način. Vendar bo jutri zelo težko. Toda usmeritve ne bomo spreminjali, saj bi tako izgubil kredibilnost, moramo nadaljevati po naši poti. Ekipa mora delati tako, kot trener misli, da je prav," je popularni Pep potrdil, da kljub odsotnostim ne misli spreminjati koncepta igre Bavarcev.

"Barça je v prednosti, saj me igralci poznajo, poznajo moj slog. Jaz pa ne morem kontrolirati njihovega talenta. Ne moreš kontrolirati Messija ali Neymarja. Gre za drugačna igralca, njun talent jima v trenutku ponudi rešitev. Nemogoče si bo zagotoviti finale, če ne bomo jutri zabili vsaj enega gola," je komplimente na račun bivše ekipe stresel Guardiola.

Bayern močno oslabljen

Bayern je v Katalonijo pripotoval močno oslabljen, saj bodo manjkali Franck Ribéry, Arjen Robben, David Alaba, Holger Badstuber in Sebastian Rode, vprašljiv pa je tudi nastop Roberta Lewandowskega. "Če bi se le pritoževali glede odsotnih, potem ne bi osvojili Bundeslige in ne bi prišli v polfinale Lige prvakov in nemškega pokala. Če bo klub prišel v finale, si bo to zaslužil," ni želel dramatizirati strateg Bavarcev. "Lewandowski je treniral včeraj in bo treniral tudi danes. Govoril bom z njim, saj potrebujem enajst popolnoma pripravljenih igralcev. Moram vedeti, kako se počuti z masko na obrazu," je glede poljskega reprezentanta dejal Guardiola.

"Messija je težko ustaviti. Noben trener ali sistem ga ne moreta ustaviti. Moraš biti blizu in mu preprečiti sprejem žoge, toda tudi tedaj se lahko potegne višje. Pred takšnim talentom se ne moreš braniti," je s pohvalami na račun Lea Messija zaključil Pep.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.