Šport
34 ogledov

Začetek skakalne sezone

Kranjec Planica svetovni pokal smučarski skoki poleti Boštjan Tacol
Z današnjo tekmo mešanih ekip se bo v te dni deževnem Lillehammerju začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške in ženske ...

Nova skakalna zima, katere vrhunec bo februarja prihodnje leto s svetovnim prvenstvom v Predazzu, se bo začela danes na Norveškem, ko bo ob 16.30 na sporedu tekma mešanih ekip. Goran Janus si je skupaj s trenerjem ženske vrste Matjažem Triplatom za cilj na uvodni preizkušnji zadal uvrstitev ekipe do petega mesta, saj je po njegovem dober start v sezono še kako pomemben.

Skakalce v novi zimi čaka 35 tekem svetovnega pokala; sezona se bo tradicionalno končala konec marca s finalom na poletih v Planici. V Lillehammerju vadijo Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Matjaž Pungertar in Jernej Damjan.

Smučarske skakalke so imele lani prvič priložnost nastopiti v svetovnem pokalu, v katerem so se izkazale tudi Slovenke. Pokal narodov so končale na petem mestu, najboljša posameznica pa je bila Katja Požun na sedmem mestu. Poleg Požunove so v svetovnem pokalu do točk prišle še Maja Vtič, Špela Rogelj in Urša Bogataj, letos pa se je ekipi priključila tudi lani poškodovana Eva Logar, na uvodne tekme pa je odpotovala še Anja Tepeš.

Uvodna skakalna tekma sezone se bo začela s slovesnim odprtjem ob 16.30.

Na sobotni tekmi štirje Slovenci

Na uvodni posamični tekmi sezone v smučarskih skokih v soboto v Lillehammerju bodo v soboto nastopili štirje Slovenci. Poleg Roberta Kranjca, ki je imel nastop na tekmi kot član elitne deseterice svetovnega pokala v minuli zimi zagotovljen, so bili v kvalifikacijah uspešni še trije skakalci: Peter Prevc, Jaka Hvala in Jurij Tepeš.

Zaradi manjših tehničnih težav na srednji skakalnici so se kvalifikacije pred prvo posamično tekmo svetovnega pokala v predolimpijski zimi pričele s 15-minutno zamudo.

Prevc je imel 18. dosežek kvalifikacij, Hvala 19. in Tepeš 21. Najboljši je bil Čeh Lukaš Hlava. Jerneju Damjanu (60. mesto) se je skok povsem ponesrečil, Matjaž Pungertar pa je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.