Šport
19 ogledov

Ekipni naslov Triglavu

Robert Kranjec Reuters
Prva ekipa kranjskega Triglava v postavi Robert Kranjec, Cene in Peter Prevc ter Dejan Judež je na državnem prvenstvu v smučarskih skokih osvojila ekipni naslov. V konkurenci mešanih ekip, kjer so ekipe sestavljali po trije skakalci in ena skakalka, so bili najboljši člani Alpine z Emo Klinec.

V moški konkurenci je nastopilo 14 ekip, najbolje pa so se odrezali člani Triglava s Kranjcem, bratoma Prevc in Judežem, ki so zbrali 942,1 točke in za nov naslov prepričljivo ugnali vse tekmece. Druga je bila prva ekipa Alpine (Gašper Martinčič, Gašper Klinec, Matic Benedik, Tomaž Naglič), ki je zbrala 903 točke, na tretjo stopničko pa se je povzpela prva ekipa Costelle Ilirije (Žiga Mandl, Matic Kramaršič, Jernej Damjan, Andraž Pograjc) z 880,6 točke.

Na letošnjem državnem prvenstvu so izpeljali tudi tekmo mešanih ekip, na kateri so posamezno ekipo zastopali po trije skakalci in ena skakalka. Zmage so se razveselili člani Alpine, za katere so poleg Klinčeve nastopili še Tomaž Naglič, Matic Benedik in Gašper Martinčič.

Že v soboto je bil najboljši slovenski skakalec to poletje Jurij Tepeš, ki je pred dnevi sezono poletne velike nagrade skupno končal na visokem drugem mestu, najboljši tudi na državnem prvenstvu pod Šmarjetno goro. Član Dolomitov je kljub težavam pri doskoku v prvi seriji - odpele so se mu vezi - prepričljivo ubranil lanski naslov pred Jako Hvalo (Ponikve). Na stopničkah je posamično tekmo v Kranju, na kateri je nastopilo 84 skakalcev, končal še Robert Hrgota (Velenje).

Smučarski skoki se bodo nadaljevali prihodnji konec tedna, ko se bodo v nedeljo, 14. oktobra, skakalci za naslove pomerili še na novi 120-metrski napravi v Planici. Za zdaj tekma še ni stoodstotna, saj imajo prireditelji nekaj težav z vodno črpalko, a vsi se nadejajo, da jih bodo pravočasno rešili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.