Šport
15 ogledov

"Zadeli smo dvakrat, a sodnik je odločil drugače"

Jose Mourinho Katarina Ponjavić
Po remiju med Mariborom in Chelseajem (1:1) je na tiskovni konferenci kot prvi svoja razmišljanja predstavil gostujoči trener Jose Mourinho, ki je vijoličaste pohvalil za srčno predstavo.

"V prvem polčasu nismo igrali dobro. S tem smo Mariborčanom omogočili, da z lahkoto kontrolirajo potek tekme. V drugem polčasu smo igrali precej boljše. Bili smo bolj dinamični in si ustvarili veliko priložnosti, a je končni rezultat bolj ali manj pravičen," je za uvod povedal Jose Mourinho, ki je prvi polčas dvoboja spremljal precej mirno, v drugem delu dvoboja pa je vseskozi z roba trenerskega prostora delil nasvete svojim izbrancem.

Karizmatični strateg se je dotaknil tudi sojenja: "Dosegli smo dva zadetka, a je sodnik odločil drugače in enega razveljavil. Menim, da bi morali zmagati, saj smo zadeli dvakrat, vendar temu ni bilo tako."

Z remijem v štajerski prestolnici Mourinho razmuljivo ni bil presrečen, a vseeno končnega rezultata ni ocenil kot tragičnega: "Z menjavami sem skušal prebuditi moštvo, kar mi je tudi uspelo. Na prvi tekmi smo odigrali fantastično in to je bilo težko ponoviti. Tokrat smo bili na nivoju samo en polčas. Presenečenja se dogajajo. Mariborčani so zadeli in dokazali, da mislijo resno. Takšen je 
nogomet in tudi moštva kot je Maribor si zaslužijo malce sreče. Poleg tega so se domačini izredno borili in ob pomoči navijačev prišli do točke."

"Igralce sem pred tekmo opozarjal, da jih čaka težko delo in da morajo biti od prve minute povsem zbrani, vendar tega niso upoštevali," je zaključil Portugalec na klopi Chelseaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.