Šport
23 ogledov

Zadnja ponudba Interja Sarmi

Samir Handanović EPA
Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović naj bi imel na mizi zadnjo ponudbo milanskega Interja za podaljšanje pogodbe, ki pa naj Ljubljančanu ne bi preveč dišala.

Samir Handanović bi čez nekaj dni lahko odigral svoj zadnji milanski derbi. Po poročanju Gazzette dello Sport je Inter, ki se že nekaj časa trudi doseči nov dogovor z vratarjem, na leto je Handanoviću pripravljen plačati okrog 2,7 milijona evrov (kar je 700 tisočakov več, kot otrok Slovana zasluži zdaj), že skoraj dvignil roke od pogajanj.

Vendar pa naj bi zastopniki slovenskega reprezentanta hoteli iztržiti tri milijone evrov letno, tako da je dogovor med stranem sila vprašljiv. Poleg tega je bil eden glavnih razlogov, da je Sarma Udinese zamenjal za Inter, to, da si je želel igrati v Ligi prvakov in se boriti za naslov v Serie A, od česar pa je Inter v tem trenutku precej oddaljen.

Italijanska sedma sila je že našla potencialne zamenjave za Handanovića. Največ se govori o Petru Čechu,Sergiu RomeruMattii Perinu in Marcu Sportiellu.

"Nekoga bo treba žrtvovati"

Pri milanskem Interju se sicer obeta sila zanimiv poletni prestopni rok, ki naj bi prinesel številne spremembe. "Lepo je imeti sanje, bomo videli, če jih bomo realizirali. Yaya Touré bi se morda želel preizkusiti v kakšni drugi ligi, toda pri Cityju je srečen in imeli bomo težko delo. Tudi Stevan Jovetić je odličen igralec, ki je bil dober v Italiji in lahko še veliko ponudi. Toda tudi on je član kluba, ki igralce raje kupuje kot prodaja," je dejal športni direktor Intertja Piero Ausilio, ko so ga novinarji povprašali o mogočih okrepitvah.

Nerazzurri želijo zadržati svoje najmočnejše adute, toda zaradi neigranja v Ligi prvakov in posledične finančne luknje vse težje pripeljejo zveneča imena, medtem ko so na radarju ostalih klubov predvsem Handanović, Mateo Kovačić in Mauro Icardi. "Če želimo kupovati, bomo morali tudi prodajati. Želimo zadržati Handanovića, Kovačića in Icardija, toda nekatere igralce bo treba žrtvovati," je dodal Ausilio, ki je pohvalil delo trenerja Roberta Mancinija.

"Naredil je odličen posel, kjerkoli je bil trener. Poleg tega gre za osebo, ki lahko govori z najboljšimi svetovnimi nogometaši brez občutka inferiornosti," je o Italijanu dejal športni direktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.