Šport
24 ogledov

ZAE in Bahrajn odnesla katarsko dirko

bernie ecclestone EPA
Katar zaradi veta Bahrajna in Združenih arabskih emiratov do nadaljnjega ne bo gostitelj dirke formule 1, danes poročajo agencije. Kot je povedal glavni vodja tega tekmovanja Bernie Ecclestone, je bil Katar v prizadevanjih, da dobi dirko, neuspešen zaradi odpora sosedov, ki že gostijo to tekmovanje.

"Ko smo iz Katarja dobili ponudbo za izvedbo tekmovanja, sem povezal tamkajšnje prireditelje s tistimi iz Abu Dabija in Bahrajna in jim dejal, da naj se dogovorijo med sabo. To jim ni uspelo," so Bernieja Ecclestona povzeli današnji britanski mediji.

Bahrajn si je kot prvi prireditelj formule 1 v regiji priboril pravico veta na dirke v soseščini. Kasneje so se prireditelji v Bahrajnu s kraljevo hišo v Abu Dabiju dogovorili, da dirko lahko gostijo tudi v Združenih arabskih emiratih.

Bernie ne bi rad posegal v interne zadeve

Katar, ki privablja eno veliko prireditev za drugo, bi zdaj rad še dirko formule 1. Dirko bi Katarci izvedli na dirkališču Losail International Circuit, ki že gosti motociklistične dirke najvišjega ranga, a za formulo 1 potrebujejo soglasje sosedov. Tudi 84-letni Ecclestone pravi, da v interne zadeve na polotoku ne bo posegal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.