Šport
56 ogledov

Zahoviću tri tekme prepovedi

Luka Zahović Agim Ibraimi Maribor Sporting Lizbona Liga prvakov Ljudski vrt Facebook
Strateg Maribora Ante Šimundža na kar treh tekmah prve slovenske nogometne lige ne bo mogel računati na obetavnega Luko Zahovića.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je mariborskega napadalca, sicer sina športnega direktorja kluba Zlatka Zahovića, kaznoval s tremi tekmi prepovedi igranja na prvenstvenih tekmah.

Luka Zahović si je kazen prislužil na petkovi tekmi z Domžalami, ki so jo državni prvaki doma v Ljudskem vrtu izgubili z 0:1. Napadalec je v eni od akcij s komolcem v obraz zadel branilca domžalske ekipe Nejca Skubica. Sodnik Matej Jug agresivne igre ni spregledal, Zahović je moral v 90. minuti predčasno v slačilnico, potem ko je prejel prvi rdeči karton v članski karieri.

Tekma z Domžalami je dobila še dodatno nadaljevanje. Maribor bo plačal 400 evrov zaradi navijaške pirotehnike, dodatnih 300 evrov pa zaradi štirih rumenih kartonov.

Disciplinski sodnik je pod drobnogled vzel tudi tekmo Olimpija - Celje 1:3 (0:1). Ljubljančani bodo zaradi kartonov in nešportnega vedenja igralcev ter uradne osebe plačali 420 evrov. Športni direktor zmajev Mile Ačimović, ki so ga morali na tekmi odstraniti, po odstranitvi s klopi pa je nadaljeval z žaljenem uradnih oseb na tekmi, bo plačal 200 evrov in bo na hladnem eno tekmo, za pet rumenih kartonov in zaradi nešportnega vedenja igralcev bodo 300 evrov plačali tudi Celjani. Velenjski nogometaš Leon Črnčič bo prisilno počival na dveh tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.