Šport
2413 ogledov

Zahtevajo vpogled v njen zdravstveni karton

venus williams EPA
Družina, ki zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom toži Venus Williams, se ne bo predala brez boja.

Teniška zvezdnica je pred dnevi prejela veselo novico, saj so prvi izsledki policijske preiskave pokazali, da je v času nesreče vozila v skladu s prometnimi predpisi. A težav za Williamsovo še ni konec.

venus williams nesreča Nesreča s smrtjo Šport Prvi dokazi v primeru Venus Williams

Svojci pokojnia so proti aktualni finalistki Wimbledona vložili tožbo, nadaljnja preiskava pa bo pokazala, ali se bo resnično znašla na zatožni klopi. Družina, ki Williamsovi očita uboj iz malomarnosti, bo po razkritju informacije, da povod za nesrečo ni bil prometni prekršek, poskusila z drugačnimi prijemi. 

Po novem zahtevajo zdravniško kartoteto teniške zvezdnice, da bodo lahko ugotovili, ali je bila v času nesreče pod vplivom kakršnihkoli zdravil. Po poročanju spletnega portala The Sun želijo tudi vpogled v avtomobilsko zavarovanje in njene morebitne kršitve cestnoprometnih predpisov v zadnjih sedmih letih.

Vdova pokojnega moškega kot vzroke za tožbo navaja izgubo partnerja, dohodka, duševne bolečine ter stroške zdravljenja in pogreba.

Kakšen znesek zahteva, ni znano.

Williamsova je v svoji karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 36 milijonov dolarjev. Temu je treba prišeti vsaj še enkrat toliko z naslova sponzorskih pogodb.

Samo s finalnim nastopom na Wimbledonu, kjer jo je prepričljivo premagala Garbine Muguruza, je zaslužila kar 1,25 milijona evrov, od tega pa bo morala odšteti "simboličnih" 6500 evrov, kolikor jih bo plačala za bojkot televizijskega intervjuja po uvrstitvi v polfinale.

Garbine Muguruza Finale Šport Špansko zmagoslavje v Wimbledonu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.