Šport
14 ogledov

Zajc nepreklicno odstopil kot trener Olimpije

Sport 08.01.2013 Bojan Zajc, liga Ebel, 32. kroga, Telemach Olimpija - KAC Celov Saša Despot
Bojan Zajc ni več trener ljubljanskega hokejskega moštva Telemach Olimpija. Treninge zmajev bo začasno prevzel dosedanji pomočnik Ivo Jan. Odločitev o novem trenerju bo znana v prihodnjih dneh.

Trener Ljubljančanov Bojan Zajc je po še enajstem porazu na dvanajstih tekmah  v razširjenem avstrijskem prvenstvu danes nepreklicno odstopil. V nedeljo je v Tivoliju slavil Bolzano (2:3), sicer trenutno vodilna ekipa lige Ebel.

Zajc se je danes sestal s prvim operativcem slovenskih prvakov Matjažem Sekljem, da bi preučila razmere. Zajc je Seklju sporočil, da nepreklicno odstopa z mesta glavnega trenerja HDD Telemach Olimpije. Ob slabšem startu in veliko nesrečnih okoliščinah v dosedanjem delu sezone 47-letni strokovnjak čuti, da je potrebno narediti spremembo in da je v tem trenutku to za moštvo najboljše, so sporočili na spletni strani.

Imel je zaupanje kluba

"Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta glavnega trenerja HDD Telemach Olimpija. Moštvu je potrebno ponuditi nov zagon. Klub slabemu startu v sezono in predvsem po visokem porazu v Beljaku sem imel še naprej popolno zaupanje vodstva kluba. Skupaj smo verjeli, da se bo krivulja obrnila navzgor. Sem glavni odgovorni za rezultate ekipe. Ker teh ni bilo, je logična poteza moj odstop," je po sestanku z direktorjem povedal Zajc.

Zajc je prvo ekipo zmajev prevzel po šestih krogih lanske sezone in jo hitro prerodil. Pod njegovim vodstvom so bili zeleno-beli do samega konca v igri za uvrstitev v končnico lige Ebel ter so uspešno ubranili naslov slovenskega državnega prvaka. "V letu delovanja na mestu glavnega trenerja je Bojan Zajc naredil veliko pozitivnega. Veš čas delovanja pri HDD Telemach Olimpija je imel popolno podporo uprave in vodstva kluba. Tudi po visokem porazu v Beljaku Matjaž Sekelj niti za trenutek ni razmišljal o njegovi zamenjavi ter je še naprej verjel, da se bodo rezultati izboljšali," so še zapisali pri klubu.

Prikovani na dno

Hokejistom Telemacha Olimpije v letošnji sezoni ne gre in ne gre, z le dvema osvojenima točkama so prikovani na zadnjem mestu razpredelnice. Predzadnji Innsbruck ima šest točk več, vodilni Bolzano pa kar 15 točk več od edinega slovenskega udeleženca elitnega avstrijskega hokejskega prvenstva.

Komentarjev 2
  • mihatirs 14:08 14.oktober 2013.

    Ja kdo pa bo odgovoren, če ekipa ni sposobna odigrat normalne tekme!

  • vico 13:38 14.oktober 2013.

    sej prou to si OLIMPIJA ne zasluži klub legendi kot je Zajc.