Šport
20 ogledov

Zmaji zasidrani na dnu; še 11. poraz

Sport 08.01.2013 Bojan Zajc, liga Ebel, 32. kroga, Telemach Olimpija - KAC Celov Saša Despot
Hokejisti Olimpije so še naprej trdno zasidrani na dnu lestvice, na 12. tekmi so še 11. klonili. Tokrat je poln plen iz Tivolija odnesel vodilni Bolzano (2:3).

Hokejistom Telemacha Olimpije ne gre in ne gre, v tekmi z Bolzanom so zabeležili še 11. poraz v ligi Ebel. V dvoboju z Italijani, ki so spet na samem vrhu lige, v Ljubljani pa niso pokazali nič posebnega, niso igrali slabo, borili so se po najboljših močeh, toda spet so jih pokopale neumne napake v obrambi, v katerih sta prednjačila Damjan Dervarič in Igor Cvetek.

Ljubljančani so se po tekmi pritoževali nad sojenjem, sodniški kriterij jim res ni šel na roke, toda zagotovo ni kriv za nov poraz. Olimpija mora krivce iskati v lastnih vrstah, vprašati pa se mora, zakaj se ponavljajo slabše igre v zadnji tretjini. V tej so tokrat naredili ogromno napak in če ne bilo na vratih Jerryja Kuhna, bi bil lahko poraz še višji.

Boljšo igro kronali z vodstvom

Italijani so imeli prvo priložnost že v prvem napadu, a je Mark Santorelli iz ugodnega položaja streljal čez gol. Nato pa so na igrišču zagospodarili Ljubljančani, ki pa niso bili učinkoviti. V sedmi minuti so izvedli pravo kanonado, občinstvo je bilo navdušeno, toda želenega gola ni bilo. Tako kot ga ni bilo po priložnostih Kena Ograjenška, Pascala Morencyja, Mihe Verliča, ki je mojstrsko prodrl pred gostujoča vrata, in Aleša Mušiča. Ta je ob igralcu manj na ledu sam pridrsal pred vratarja, toda premagati ga ni znal.

Zato pa so gledalci upali, da se bo zeleno-belim odprlo v drugi tretjini. Že v prvi minuti je namreč Jake Laplante iz ugodnega položaja streljal mimo gola, v nadaljevanju akcije pa se je pred vrati spretno znašel Scott Howes in svojo ekipo povedel v vodstvo. A to ni dolgo trajalo, saj je Kim Stromberg darilo ljubljanske obrambe sprejel odprtih rok in izenačil. Za novo vodstvo Olimpije je po poskrbel Žiga Pešut, z izidom 2:1 pa so igralci tudi odšli na odmor.

Defenzivne napake pokopale upe

V zadnji tretjini pa so domači popustili. Napake v obrambi so se kar vrstile, po eni izmed njih so gosti prišli do kazenskega strela, ki ga je uspešno izvedel Rick Schofield. Končni rezultat pa je v 56. minuti ob novem "power playu" postavil Sebastien Piche, najbrž bi lahko ob strelu od daleč bolje posredoval vratar Kuhn. Olimpija je nato dobro minuto igrala brez vratarja, dvakrat je bilo pred italijanskimi vrati vroče, toda izid se ni spremenil.

Omeniti je treba tudi smolo Morencyja, ki je v svoji prvi tekmi po poškodbi pokazal dobro predstavo, toda v drugi tretjini, ko so imeli Italijani igralca več na ledu, dobil plošček v glavo, potem ko se je požrtvovalno vrgel pred njega. V nadaljevanju nato ni več stopil na led.

Liga Ebel, 12. kolo:

Telemach Olimpija : Bolzano 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Howes (21), Pešut (35); Strömberg (24), Schochfield (47/k.s.), Piche (56)

Dornbirn : Orli Znojmo 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
Graz 99ers : Innsbruck  6:2 (3:2, 0:0, 3:0)
Sapa Fehervar : VSV Beljak 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
KAC Celovec : Red Bull Salzburg 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Black Wings Linz : Vienna Capitals 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.