Šport
32 ogledov

Zmaji spodrezali krila Linzu za prve točke

tilia olimpija linz žiga pance Saša Despot
Hokejisti Telemach Olimpije so le prišli do prve zmage v letošnji sezoni. V Tivoliju so klonila Črna krila iz Linza (4:1).

Ljubljanski hokejisti so že od začetka sezone v krizi, zadnji poraz na gostovanju v Beljaku, ko je bilo kar 0:8, pa je v Tivoliju poskrbel za alarm. A kadrovskih sprememb (za zdaj) še ni, v sedlu ostaja tudi trener Bojan Zajc, ki je bil sicer pripravljen oditi sam. Priložnost za popravljanje vtisa so imeli hokejisti iz Ljubljane danes, naloga pa ni bila lahka, saj so v goste prišli tekmeci iz Linza, tretjeuvrščena ekipa lige. Na koncu pa so zmaji po šestih porazih zasluženo prvič v sezoni zmagali, čeprav še ostajajo na zadnjem mestu lestvice.

Začetek domače ekipe ni bil slab. Prve številčne prednosti sicer zmaji niso izkoristili, zato pa je zadetek ob izenačenih močeh dosegel Žiga Pešut, ko je iz bližine premagal vratarja Lorenza Hirna. Prav domači mladi val je z borbenostjo in pristopom vzpodbudil navijače na sicer vse bolj praznih tribunah k aplavzu, a kaj, ko so na drugi strani zmaji delali preveč napak pred vratarjem Jerryjem Kuhnom. Američan jih je sicer veliko popravil in ustavil nekaj nevarnih strelov, ni pa mogel preprečiti izenačenja v 12. minuti, ko je bil sam pred golom Jason Ulmer, mlajši brat domače tuje okrepitve Jeffa, in zadel.

Bratski dvoboj dobil Jeff

Začetek drugega dela je minil ob nenehnih izključitvah na eni ali drugi strani, tako da je bilo prave igre malo, nekaj več priložnosti pa so si ob igralcu več pripravili domači; najlepšo je zapravil Aleš Mušič, ko je bil sam pred Hirnom. A ljubljanski hokejisti so si pripravili priložnosti tudi ob izenačenih močeh na ledu, v 39. minuti pa je Judd Blackwater slalom med branilci Linza kronal z zadetkom za ljubljansko vodstvo.

Zaradi izključitve Mušiča ob koncu druge tretjine so v začetku tretje Avstrijci napadli, vendar so domači zdržali. Na drugi strani pa je po vseh zapravljenih priložnostih v "power playu" v 46. minuti Jeff Ulmer v zelenem dresu s silovitim strelom le premagal Hirna ter poskrbel za še trdnejše vodstvo Olimpije. Zmaji so v tej sezoni že nekajkrat na koncu popustili, nazadnje se jim je to maščevalo proti Celovčanom, tokrat pa so znali obdržati mirne živce in so za nameček zadeli še enkrat. Ko je Pešut v 50. minuti odbitek po strelu Kena Ograjenška pospravil v gol, je bilo jasno, da je točkovne suše konec in da so prvi par v novi sezoni vpisali tudi zeleno-beli.

Liga EBEL, 7. kolo:

Telemach Olimpija : Black Wings Linz 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Pešut (6, 50), Blackwater (39), Je. Ulmer (46) ; Ja. Ulmer (12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.