Šport
22 ogledov

Zajc uradno za krmilom Olimpije

Bojan Zajc še vedno odigra kakšno partijo hokeja. Žurnal24 main
Vodstvo Telemach Olimpije, edinega letošnjega slovenskega predstavnika v hokejski ligi EBEL, je Bojana Zajca, ki je minula dva tedna opravljal vlogo začasnega trenerja prvega moštva, v torek potrdilo kot novega stratega za naslednji dve leti.

Kot so sporočili iz kluba, je Bojan Zajc danes sklenil dvoletno pogodbo in bo tako na klopi državnih prvakov ostal do konca sezone 2013/14.

Letošnjo sezono so zmaji začeli pod vodstvo finskega trenerja Heikkija Mälkiäja, ki pa ni bil najbolj uspešen, saj je ekipa v prvih sedmih krogih zmagala le enkrat. Odkar je trenerske posle prevzel nekdanji branilec zeleno-belih Zajc, pa ima Olimpija – tudi ob pomoči NHL-ovca Jana Murška – dve zmagi, en poraz po kazenskih strelih in en poraz. Zajc bo domačo premiero kot stalni trener doživel v petek, ko bo v Tivoliju gostovala madžarska Sapa.

Zajc je v preteklosti, po koncu igralske kariere leta 2008, že delal kot trener, a je v ljubljanskem klubu vodil predvsem mlajše selekcije, občasno pa je kot "gasilec" po zamenjavah trenerjev v članski ekipi tudi že prevzel delo trenerja prvega moštva.

"Dolgo sem se odločal. Na koncu je pretehtal večji izziv, s katerim odpiram novo poglavje na svoji trenerski poti. Poskušal bom nadaljevati začeto delo in ekipo čim bolje pripraviti na vsakega nasprotnika posebej. Ne bo nam lahko, a ob zavzetem delu lahko storimo marsikaj," je za klubsko spletno stran dejal novi trener Zajc.

Komentarjev 1
  • zic 08:01 10.oktober 2012.

    kdo bo pa zdaj vodil mlado ebel ekipo??