Šport
78 ogledov

Zavec: "Prepričan sem v ubranitev pasu"

Dejan Zavec bo morda že zelo kmalu izvedel ime naslednjega nasprotnika. (Foto: A Žurnal24 main
Kot smo poročali že v sredo, bo Dejan Zavec naslov svetovnega prvaka po verziji IBF v velterski kategoriji četrtič branil 3. septembra proti nekdanjemu svetovnemu prvaku po verziji WBC Andreu Bertu. Novico je sprva potrdil agent Berta, nato pa še Mr. Simpatikus.

Novico je za ESPN potrdil Lou DiBella, agent Andrea Berta. "Zavec in Berto se bosta 3. septembra spopadla v ZDA. Gledal sem nekaj Zavčevih dvobojev, gre za boljšega boksarja, kot sem mislil, da je. Še vedno sem prepričan v zmago Berta, toda Zavec je kvaliteten boksar," je dejal DiBella in dodal, da bo obračun 3. septembra prenašala ameriška plačljiva televizija HBO. Njun dvoboj pa bo osrednji obračun večera. Dejanu Zavcu (31 zmag, 18 s KO, 1 poraz) se je tako izpolnila želja, da svoje znanje pokaže tudi v meki boksa – Združenih državah Amerike. Za Berta pa je to velika priložnost, da se po prvem porazu v karieri (prej 27 zmag, 21 s KO) proti Victorju Oritzu letošnjega aprila znova vrne na stara pota.

Za Zavca bo to nedvomno vrhunec njegove že tako ali tako zelo uspešne kariere. Ne dvomimo, da bomo Ptujčana onkraj luže videli v njegovi najboljši izvedbi. Ne nazadnje je skupaj s kondicijskim trenerjem Tomijem Jagarincem in ostalo ekipo že v stalni pripravljalni bazi v Magdeburgu, kjer pili formo za borbo življenja.

"Slab ni nikjer, dober povsod, a nikakor ni nepremagljiv," je o svojem nasprotniku na spletni strani dejal Zavec. "V tem trenutku niti ne vem, kaj naj rečem, saj vtise še zbiram. Šele sedaj pravzaprav začenjam dojemati, da se uresničuje nekaj, o čemer sem vseskozi sanjal," je še povedal Zavec in nadaljeval: "Dvoboj proti Bertu je zame velika čast, poklon in nagrada. Uvrstitev v najvišjo boksarsko ligo, ki je sicer skrbno varovana, je zares velik dosežek in nekaj, kar bi lahko primerjal s čudeži. A verjamem, da je v življenju tako, da se vse stvari zgodijo z namenom in tako velja tudi za moj obračun v ZDA."

"O kakovosti Berta zares ne gre izgubljati besed. Če se dotaknem le prvih dvajsetih boksarjev na lestvici, vidimo, da so popolni in nadvse kakovostni. Pri Bertu pa je ta raven še bolj izrazita: je svetovno znan boksar z izredno dodelanim in prepoznavnim slogom. Slab ni nikjer, dober povsod, a nikakor ni nepremagljiv!" je dejal Mr. Simpatikus, ki ga je zveneče ime nasprotnika še dodatno motiviralo: "S spoštljivo aroganco, če želite, lahko rečem, da Berta nadvse spoštujem, a prepričan sem vase, v svoj uspeh in ubranitev šampionskega pasu!"

 

Po Bertu Bailey, nato Pac-Man ali Mayweather?

DiBella je še razkril, da naj bi se zmagovalec dvoboja Berto – Zavec nato pomeril z Randalllom Baileyjem, ki je prav tako varovanec DiBelle. "Nokaut king" se je v preteklosti sicer že omenjal kot morebitni nasprotnik našega najboljšega boksarja vseh časov. Če pa gremo še korak dlje in si dovolimo tudi malce fantaziranja, bi Zavec v primeru dveh zaporednih zmag (proti Bertu in Bailleyju) morda lahko dobil priložnost tudi proti Filipincu Mannyju Pacquiau ali proti Američanu Floydu Mayweatherju. Slednjega sicer 17. septembra čaka borba proti prvaku v verziji WBC Victorju Ortizu, ki je naslov odvzel ravno Bertu. Pac-man pa bo naslednjič stopil v ring 12. novembra proti Juanu Manuelu Marquezu, ko bo tretjič branil naslov prvaka po verziji WBO.

Dejana Zavca si brez pomoči Tomija Jagarinca praktično ne predstavljamo več. | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Jagarinec: "Vrhunec njegove kariere"

"Novica še ni povsem uradno potrjena, a borba bo. Zdaj je potrebno urediti še en kup dokumentacije, toda borba zagotovo bo in to je tisto, kar nas tudi najbolj zanima," je za zurnal24.si novico potrdil Tomi Jagarinec, kondicijski trener Zavca in nadaljeval: "Na treningu se pozna, da je zadeva zdaj tudi uradno potrjena. Na to je čakal celo življenje. To bo zagotovo njegova največja borba življenja. Berto je veliko ime in to je nedvomno vrhunec njegove kariere. Tukaj ni kaj dodati."

Po informacijah, ki prihajajo iz Amerike, naj bi Berto trenutno užival na plažah v Los Angelesu in si nabiral novih moči. "Mi absolutno ne pričakujemo, da nam bodo iz tabora Berta delili kakšne posebne komplimente. Kar se tiče njegovega dopusta, sem jaz prepričan, da je že nekaj časa v procesu treninga. To so bolj zgodbe za oboževalce. Berto je profesionalen boksar in zagotovo ne čaka na zadnji mesec, da bo začel trenirati. On bo zagotovo pripravljen odlično. Poleg tega ima okoli sebe odlično ekipo, ki skrbi nanj, tako da mi na to kaj dosti ne damo. Pričakujemo kompletnega Berta. Seveda pa daleč od tega, da bi bili prestrašeni, ker se zavedamo svojih kvalitet," še pravi Tomi Jagarinec.

Od JAR do ZDA

Zavec je naslov svetovnega prvaka po verziji IBF osvojil zdaj že daljnega leta 2009, ko je v Južnoafriški republiki v tretji rudni nokautiral Isaaca Hlatswaya. Po "Angelu" je moč Zavčevih direktov, aprekatov in krošejev izkusil Argentinec Rodolfo Ezequiel Martinez, ki je v dvorani Tivoli v Ljubljani padel šele v 12 rundi. Nato pa so prišle Stožice in "Zavec manija". Sprva je padel Poljak Rafal Jackiewicz (Zavec se mu je oddolžil za svoj edini poraz v karieri), zatem pa še Američan Paul Delgado. Zdaj pa so na vrsti Združene države Amerike …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.