Šport
19 ogledov

Zavrnil letno plačo 25 milijonov dolarjev

carlos tevez EPA
Napadalec argentinskega velikana Boce Juniors Carlos Tevez je zavrnil ponudbo kitajskega prvoligaša.

Carlos Tevez želi kariero končati v domovini, tokrat pa je zavrnil ponudbo, ki jo je na njegov naslov poslal SIPG Shanghai. Napadalec Boce Juniors je tako zavrnil plačo, ki bi mu na leto prinesla 25 milijonov ameriških dolarjev (22,4 milijona evrov). Nekdanji član obeh velikih klubov iz Manchestra in Juventusa bi na teden zaslužil 480 tisoč dolarjev (nekaj več kot 430.000 evrov).

To sicer ni bil prvi poizkus Šanghajčanov, da na Kitajsko pripeljejo Teveza. Že med poletjem, ko se je 32-letni napadalec odločal za selitev iz Juventusa v Boco, mu je bilo ponujenih 20 milijonov. Pol leta kasneje ga tako ni prepričalo še dodatnih pet milijonov. Klub iz Buenos Airesa je trenutno šele na 12. mestu argentinskega prvenstva.

Kitajska Super League je v januarju sicer poskrbela za kar nekaj odmevnih prestopov, na Daljnem vzhodu bodo tako zaigrali tudi zvezdniki Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martinez in Gervinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.