Šport
12 ogledov

Žbogar skupno šesti

Vasili Žbogar Reuters
Vasilij Žbogar je v tretjem plovu razreda finn osvojil peto mesto, v četrtem pa je bil tretji. Skupno je šesti, a ga od drugega mesta ločijo le tri točke. Karlo Hmeljak v razredu laser ni začel po pričakovanjih.

Vasilij Žbogar, dobitnik srebrne in bronaste kolajne v razredu laser z zadnjih dveh olimpijskih iger, je dobro nastopil v tretjem plovu finna in bil peti, v skupnem seštevku pa je vseeno izgubil dve mesti in padel na sedmo mesto. S prvim mestom v tretji regati ga je tako prehitel tudi Novozelandec Dan Slater. Žbogarja sta sicer od četrtega mesta po treh plovih ločili le dve točki.

Prepričljivo prvi v skupni razvrstitvi je bil po treh plovih Danec Jonas Hogh-Christensen z vsega štirimi točkami za dve prvi in eno drugo mesto. Sledili so mu domačin Ben Ainslie (10 točk), Hrvat Ivan Kljaković-Gašpić (13) in Francoz Jonathan Lobert (17).

Žbogar vse boljši

V četrti regati je bil Žbogar na prvem obratu sedmi, od boljših tekmovalcev pa je bil od njega hitrejši le Lobert kot šesti. Francoz je na drugi boji napredoval na peto mesto, Žbogar pa na šesto. Najboljši so precej zaostajali. Na tretjem obratu je bil slovenski jadralec peti, Lobert že drugi, Ainslie deveti, Kljaković-Gašpić pa deseti. Hogh-Christensen se je z 19. povzpel na 12. mesto.

Na novem obratu se je Slovenec povzpel že na tretje mesto, za vodilnim Lobertom pa je zaostajal 14 sekund. Danec je pridobil še pet mest in je bil sedmi, precej pa sta znova padla Ainslie (12.) in hrvaški jadralec (13.). V cilj je nato kot prvi prišel Šved Daniel Birgmark, tri sekunde za njim Lobert, pet pa Žbogar.

Hogh-Christensen je s sedmim mestom obdržal prvo mesto v skupnem seštevku. Doslej si je nabral 11 točk in ima osem točk prednosti pred Lobertom, od tretjega do šestega mesta pa so se razvrstili tekmovalci z 22 točkami. Tretji je Ainslie, četrti Kljaković-Gašpić, peti Nizozemec Pieter-Jan Postma, šesti pa Žbogar. Slater je sedmi s 25 točkami.

Hmeljak le 28.

Olimpijske igre v Londonu je začel še drugi slovenski jadralec Karlo Hmeljak, ki je po dveh plovih v razredu laser na 28. mestu. V vodstvu je Avstralec Tom Slingsby, za njim pa sta Juan Ignacio Maegli iz Gvatemale in Hrvat Tonči Stipanović. Hmeljak je prvi plov končal na 23. mestu, v drugem pa je bil 30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.