Šport
41 ogledov

Zdovc: "Imam občutek, da so ZDA premagljive"

košarka Saša Despot
Slovenske košarkarje danes ob 20. uri čaka zadnja preizkušnja pred začetkom SP. V razprodani dvorani v Las Palmasu de Gran Canarii, kjer bodo potekali predtekmovalni boji, se bodo pomerili s štirikratnimi svetovnimi prvaki in branilci naslova, Američani.

Za tekmo, ki jo organizira ameriška košarkarska zveza, tako da je cela dvorana opremljena z napisi USA Basketball, vlada v glavnem mestu otoka veliko zanimanje. Vstopnice so se namreč prodajale v paketu s tekmo Španija - Senegal, ki je bila prejšnji teden. Po besedah predstavnikov lokalnega organizacijskega odbora svetovnega prvenstva je bila omenjena tekma razprodana, za torkovo srečanja pa se išče še kakšna vstopnica viška. V dvorani Gran Canaria Arena bo blizu 10.000 gledalcev.

Direktor reprezentance Matej Avanzo je razložil, kako je sploh prišlo do vabila za takšen spektakel. "Imamo odlične odnose tako s špansko zvezo kot z evropsko podružnico lige NBA ter ameriško zvezo. Najprej je bilo rečeno, da bo to turnir treh reprezentanc, vendar Španci so se nato premislili. Ker so Američani španski zvezi obljubili, da bodo pred prvenstvom odigrali eno tekmo na španskih tleh, so nas prosili za pomoč in mi smo seveda z veseljem vskočili."

Žoge "hočejo skozi obroč"

Pred spektaklom z ZDA so slovenski junaki v nov dvorani opravili dva treninga. Tako igralci kot selektor Jure Zdovc so bili nad objektom navdušeni, zelo optimistično pa sta zvenela Klemen Prepelič in Domen Lorbek. Oba pravita, da žoge "kar hočejo skozi obroč."

Selektor Zdovc je ob tem dodal: "Glavno je, da jim bodo koši ležali med prvenstvom. Za tekmo z ZDA nimamo posebnih priprav. Vzeli jo bomo sproščeno, se skušali zabavati, če se nam bo ponudila priložnost za presenečenje, pa bodite prepričani, da jo bomo zagrabili. Imam namreč občutek, da je ekipa ZDA povsem premagljiva."

Dve prepričljivi zmagi Američanov

To bo tretji obračun v zgodovini med Slovenijo in ZDA. Prvič smo se z njimi srečali na svetovnem prvenstvu na Japonskem 2006 (114:95), naslednjič pa čez štiri leta prav tako na SP v Turčiji (99:77).

Tokrat bodo barve ZDA zastopali: DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Stephen Curry (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Andre Drummond (Detroit Pistons), Kenneth Faried (Denver Nuggets), Rudy Gay (Sacramento Kings), James Harden (Houston Rockets), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Derrick Rose (Chicago Bulls) in Klay Thompson (Golden State Warriors).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.