Šport
26 ogledov

Zdovc vpoklical še osem košarkarjev

Zdovc Slovenija Litva Mundobasket EPA
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc je razširil seznam kandidatov za člansko izbrano vrsto, ki bo 18. julija začela priprave za evropsko prvenstvo. Nanj je uvrstil sedem igralcev iz B reprezentance ter enega iz selekcije do 20 let.

Selektor Jure Zdovc je v reprezentanco povabil še Miho Lapornika, Blaža Mahkovica, Mitjo Nikolića, Luko Rupnika, Bobana Tomića, Luko Vončino, Sašo Zagorca ter Alekseja Nikolića.

Priprave Slovenija sicer ne bo začela v polni postavi, saj se bodo tisti, ki so odšli na poletne tabore lige NBA, reprezentanci pridružili nekoliko kasneje. To so Alen Omić, Gašper Vidmar in Zoran Dragić.

"Letos priprave na eurobasket 2015 začenjamo nekoliko prej in glede na to, da bo nekaj igralcev manjkalo na začetku, bom izkoristil to priložnost, da na licu mesta osebno spoznam nekatere košarkarje, ki so bodisi že bili na mojem širšem seznamu ali pa so si to zaslužili z igrami in pristopom na treningih in tekmah B reprezentance. Prve dni priprav bom torej maksimalno izkoristil, da te igralce preizkusimo in jim damo morda kaj več priložnosti na prvih tekmah z Novo Zelandijo in Avstralijo ter tako ugotovimo, ali lahko na njih računamo tudi za nastop na prvenstvu ali v prihodnosti," je dejal Zdovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.