Šport
17 ogledov

Želijo se ga znebiti

sport 17.02.14. Dani Alves, nogometas Barcelone, Barcelona's Dani Alves celebrat sport 17.02.14. Dani Alves, nogometas Barcelone, Barcelona's Dani Alves celebrat
Dolgoletni član Barcelone Dani Alves naj bi bil na izhodnih vratih pri katalonskem klubu.

Po poročanju katalonskega časopisa Sport se želijo pri Barceloni čim prej znebiti brazilskega reprezentanta Danija Alvesa. Bočni branilec, ki se bo treningom pridružil v torek, ima s Katalonci sklenjeno pogodbo do junija 2015, a naj bi že prej zapustil klub, saj ne sodi v načrte novega trenerja Luisa Enriqueja. Ta želi nekoliko pomladiti moštvo.

Pri Barceloni ne želijo počakati na konec pogodbe, saj bi takrat Brazilec lahko odšel brez odškodnine. Enaintridesetletnika želijo čim prej prodati, s tem pa si prislužiti denar, ki je potreben za resno ponudbo Fiorentini iz katere želijo pripeljati Kolumbijca Juana Cuadrada. Barcelona je nekaterim klubom že ponudila Alvesa, zdaj pa čaka na zainteresiranega kupca. Veliko oviro bi sicer lahko predtavljala visoka plača, ki jo pri Kataloncih prejema Brazilec. Alves je v članski karieru branil še barve Bahie in Seville, leta 2008 pa je prestopil k Barceloni.

Oblak z novim soigralcem

Za novo okrepitev pa so poskrbeli pri Atlético Madridu, dres španskega prvaka bo nosil tudi občasni argentinski reprezentant Cristian Ansaldi. Španci, za katere bo v naslednjih letih branil slovenski reprezentant Jan Oblak, so si bočnega igralca izposodili od ruskega Zenita, pri katerem lani ni dobil veliko priložnosti za igro.

Igral je le na osmih tekmah, tudi letos pa bi težko prišel v prvo enajsterico, saj je Zenit okrepil svojo obrambno vrsto, med drugimi je v St. Peterburg prišel Ansaldijev rojak, Ezequiel Garay. "Za nas Ansaldi pomeni okrepitev. Je vsestranski igralec, lahko uspešno igra v obe smeri. Zadovoljni smo s poslom, ki smo ga opravili," je dejal športni direktor madridskega kluba Jose Caminero. Ansaldi bo v Atleticu ostal do konca sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.