Šport
1202 ogledov

"Želite plavati ob morskemu psu? Izvolite!"

michael phelps EPA
Ameriški plavalec Michael Phelps se je odzval na očitke razočaranih navijačev.

Navijači, ki so ob najavi televizijskega programa Discovery pričakovali neposreden spopad morskega psa in Michaela Phelpsa, so doživeli veliko razočaranje.

Napovednik je obetal zanimiv obračun najuspešnejšega olimpijca vseh časov in belega morskega psa, v resnici pa je šlo za računalniško simulacijo plenilca, ki je v tekmi na čas premagal 32-letnega Američana.

michael phelps morski pes Prevara Šport Obračun Phelpsa in morskega psa razjezil gledalce

Odziv javnosti, ki televizijski hiši in plavalcu očita namerno zavajanje, je bil izrazito negativen, Phelps pa je svoj podvig v okviru oddaje Shark Week branil v pogovoru na družbenem omrežju Facebook.

"Vsi bi radi delili svoje mnenje in se nad nečem pritoževali. Na tekmi z morskim psom sem se zabaval. Živali sem videl od blizu in se od njih marsikaj naučil. Če si kdo želi v ocean, da bi tekmoval ob belemu morskemu psu, izvolite. Ne boste ga prepričali, da bi plaval naravnost. Ja, bilo bi zelo zanimivo za videti. Naj ostane pri tem."

Jasno je, da Phelps ni mogel plavati neposredno ob morskemu psu. Če izvzamemo vprašanje varnosti, bi bilo plenilca nemogoče prepričati v sodelovanje. "Žal mi je za vse, ki ste bili razočarani, a za mano sta dva najbolj razburljiva tedna mojega življenja," je zatrdil Phelps in dodal, da so bili napovedniki jasni in neposredni, ne bo pa odgovoren, če ljudje ne znajo poslušati.

Po predvajanju oddaje je dobil kar nekaj sovražnih sporočil, vendar se z njimi ne obremenjuje. "Ogromno ljudi se skriva za računalniki in kritizira. To je žalostno. Živim tako, kot mi ustreza," je sklenil Phelps.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.