Šport
15 ogledov

Žemlja ukanil Bedeneta v finalu

Grega Žemlja Reuters
Slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene sta se pomerila v finalu turnirja serije challenger v kitajskem An Ningu z nagradnim skladom 50.000 dolarjev. Uspešnejši je bil drugi nosilec Žemlja, ki je v prvem slovenskem finalu na turnirjih te ravni prvopostvaljenega rojaka ugnal z 1:6, 7:5, 6:3.

Slovenska igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene sta na Kitajskem upravičila vlogi prvih favoritov, na koncu pa je po preobratu v finalu slavil petindvajsetletni Žemlja. Prvi niz je sicer gladko izgubil, a po nekaj več kot dveh urah dobil naslednja dva niza in si zagotovil zmago, zanj četrto na turnirjih te ravni. Štiri leta mlajši Ljubljančan pa po finalnem porazu prav tako ostaja pri štirih zmagah na challengerjih.

Tako Žemlja kot Bedene bosta po uspešnem nastopu na Kitajskem napredovala na novi lestvici ATP, saj bo zmagovalec dobil 80 točk, poraženec pa 48, s čimer se bosta močno približala najboljši stoterici. Na zadnji lestvici je sicer Bedene na 114. mestu, Žemlja pa na 119.

An Ning, finale:

Grega Žemlja (Slo/2) : Aljaž Bedene (Slo/1) 1:6, 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.