Šport > Zimske olimpijske igre 2018
5158 ogledov

Déjà vu za Flisarja

Filip Flisar
Filip Flisar se je tudi na svojih tretjih olimpijskih igrah prebil v polfinale, nato pa se moral zadovoljiti z malim finalom.

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je odlično nastopil že v kvalifikacijah, ko je zabeležil peti čas. Najhitrejši je bil Švicar Alex Fiva pred Rusom Sergejem Ridzikom in Kanadčanom Kevinom Druryjem.

"Vem da sem hiter, čeprav vožnja ni bila perfektna. Vsaka napaka se na tej progi zelo pozna. Če to izboljšam, kaže vse skupaj zelo dobro. Progo imam v nogah, vsi jo imamo, je lahka in hkrati zelo zahtevna. Vsaka minimalna napaka se kaznuje z brutalnim časovnim pribitkom. Zdaj se grem malo sprostit, potem pa se pripravim z aktivacijo in psihično pripravo na tekmo. Dan bo težek, stres na 'šunke' bo hud in jih moram pred tekmo še malo zmasirati," je po kvalifikacijah dejal Flisar.

Uspešno v osmini finala in četrtfinalu

V osmini finala se je nato v tretji skupini pomeril z Italijanom Stefanom Thaneiom, Nemcem Florianom Wilmsmannom in Avstrijcem Thomasom Zangerlom. Start mu je zelo dobro uspel, povedel je po prvem skoku, nato pa zanesljivo vodil do prihoda v cilj. Četrtfinale je bilo tako že tu.

Prvi krog izločilnih bojev so sicer zaznamovali grdi padci, skupili so jo Francoz Terence Tchiknavorian v drugi, Avstrijec Christoph Wahrstoetter v šesti in Kanadčan Christopher Delbosco v osmi skupini. Vsem trem so morali že na progi pomagati zdravniki, kar nekaj časa pa je trajalo, da se je preizkušnja nadaljevala.

Flisar je v četrtfinalu nastopil v drugi skupini. Znova se je kot prvi podal v prvi zavoj, na stezi pa ga je nato prehitel Švicar Armin Niederer. Drugo mesto je vseeno zadoščalo za uvrstitev v polfinale, kjer se je pomerila osmerica najboljših. Slovenski as se je tako že na tretjih igrah uvrstil v polfinale, v Vancouvru je bil na koncu osmi, v Sočiju pa šesti. Brez napredovanja je ostal branilec olimpijskega naslova Francoz Jean Frederic Chapuis.

Še tretjič mali finale

V polfinalu so se sanje o slovenski kolajni končale. Start tokrat Flisarju ni uspel, prehitela sta ga dva tekmeca. Večji del proge se je nato vozil na tretjem mestu, poskušal z napadom na drugo, a v zaključku izgubil še tretjo pozicijo. Tudi tokrat je moral nastopiti v malem finalu, kjer so bili njegovi tekmeci Niederer, Arnaud Bovolenta in Dave Duncan.

Flisarju je tako kot v osmini finala in četrtfinalu uspel dober start, a je kmalu padel na tretje mesto. Po vnovični napaki na drugi kombinaciji skokov, kjer je tako kot že v polfinalu izgubil nekaj hitrosti, je bilo že jasno, da se Slovenec ne bo prebil naprej. Niederer je prvi prečkal ciljno črto, pred Flisarja, ki je tako osvojil sedmo mesto, pa se je uvrstil še Bovolenta.

"Verjetno bi bil kdo drug zadovoljen s sedmim mestom, a če prideš sem po kolajno, ne moreš biti srečen. Saj ni to slab rezultat, ampak želel sem več," je po svojem nastopu dejal Flisar.

V finalu so se pomerili Kanadčana Brady Leman in Drury, Švicar Marc Bischofberger ter Rus Ridzik. Slednji se je z Druryjem zapletel v padec, o zlati kolajni pa sta tako odločala le še dva tekmovalca. Leman je po četrtem mestu v Sočiju tokrat prišel do zmage, Bischofberger je bil drugi, Ridzik pa se je uspel pobrati prej kot Drury.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.