Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1219 ogledov

Politiki tekmovali, kdo bo prvi Koširju čestital za medaljo

žan košir pyeongchang Epa
Žan Košir je v paralelnem veleslalomu Sloveniji priboril drugo medaljo na na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Po bronu se je takoj vsul plaz čestitk, kot vedno so mu med prvimi želeli čestitati politiki.

Politični vrh se je pridružil čestitkam Koširju za olimpijski bron. Čestitke deskarju Žanu Koširju, ki je v jutranjih urah po slovenskem času v paralelnem veleslalomu na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojil bron, so med prvimi zapisali predsednik republike Borut Pahor, premier Miro Cerar in ministrica, pristojna za šport, Maja Makovec Brenčič.

"Kako lepo se je prebuditi v bronasto jutro," je na Twitterju zapisal Pahor, ki se je Koširju zahvalil in poslal čestitke v Pyeongchang. Cerar je slovenskemu bronastemu deskarju izrazil "iskrene čestitke". Makovec Brenčičeva, ki je zapis na Twitterju med omenjenimi tremi politiki objavila prva, pa je čestitkam dopisala še, da je na uspeh ponosna.

Koširjev nastop na paralelni veleslalomski tekmi je bil zadnji slovenski olimpijski nastop na tokratnih igrah, končal pa se je z bronastim odličjem, ki predstavlja 40. slovensko olimpijsko kolajno v obdobju samostojne države in 21. na zimskih olimpijskih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.