Šport > Zimski športi
18480 ogledov

Avstrijci 'pohopsali' cenjenega slovenskega strokovnjaka

Janez Slivnik X
Priznani slovenski strokovnjak za alpsko smučanje si je nov izziv našel v sosednji Avstriji.

Janez Slivnik, ki je bil od leta 2020 vodja reprezentanc v panogi za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije, je nov trenerski izziv našel v Avstriji. Kot so potrdili pri avstrijski smučarski zvezi, bo 51-letni Slivnik poslej odgovoren za člane mlade avstrijske ekipe za hitre discipline za evropski pokal.

Miha Verdnik Posledice Šport Katastrofalna smučarska sezona terjala odmevno žrtev

Doma in v tujini cenjen slovenski smučarski trener je po petih letih končal sodelovanje s slovensko smučarsko zvezo, kjer je bil od leta 2019 odgovoren za slovensko žensko ekipo za svetovni pokal, nato pa je prevzel naloge krovnega vodje, ki je skrbel za koordinacijo med reprezentancami.

Odermatt Izjemna sezona Šport Prvi mož švicarskega smučanja razkril skrivnost prevlade Goggia Opazite težavo? Šport Goggia pozirala za naslovnico, navijačem pa je v oči padlo to

Slivnik se je v pretekli sezoni izkazal tudi za zelo izurjenega voznika teptalnega stroja. Kot vodja tekmovanja Zlate lisice v Kranjski Gori je bil med delavci, ki so skrbeli za pripravo proge v Podkorenu, na kateri so 6. in 7. januarja kljub neugodnemu vremenu izpeljali tako veleslalom kot slalom za svetovni pokal alpskih smučark.

To ni bilo prvo sodelovanje Slivnika s slovenskim smučanjem. V slovenskem smučanju je bil tudi trener šampionke Tine Maze, ki je pod njegovim vodstvom osvojila pet zmag v svetovnem pokalu in se prebila v svetovni vrh.

Osem let je nato sodeloval s Finci, v sezoni 2014/15 pa je postal trener v avstrijski moški veleslalomski ekipi, ki jo je treniral pet sezon.

Predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Janez Bijol je po rezultatsko najslabši sezoni v svetovnem pokalu v 17 letih po koncu tekmovalne sezone prekinil sodelovanje z dotedanjim vodjem panoge Miho Verdnikom. Novi vodja panoge Matjaž Šarabon bo predvidoma do 15. maja predstavil sestave ekip.

Matjaž Šarabon Po slabi sezoni Šport Slovenski alpski smučarji imajo novega vodjo panoge, kaj bo s Slivnikom? svetovni pokal Kranjska Gora Podkoren Vitranc slalom alpsko smučanje Znan obraz Šport Slovensko alpsko smučanje ima novega vodjo!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • dare326 17:27 17.april 2024.

    Vprašanje je, zakaj je imel v ekipi šalabajzerje?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:49 17.april 2024.

    Avstrijci so pohopsali cenjenega slovenskega strokovnjaka, on pa bo pohopsal njihove cenjene evre...

  • Pierre 13:28 17.april 2024.

    Slovensko alpsko smučanje je itak V RITI !!!! Nimamo več šampionov.... no bomo vidli če se bo kdo ''zganil''....