Šport > Zimski športi
722 ogledov

Bertoncelj: Popolnoma smo razočarani

gorazd bertoncelj
Za slovenski tabor je bila 67. novoletna turneja neuspešna.

Pred začetkom so Slovenci merili celo na "top 6", vrhunska uvrstitev pa je po spodrsljaju Timija Zajca na zadnji tekmi v prvi seriji, ko je imel težave z zadrgo na dresu, nato pa naredil napako ter ostal brez finala, splavala po vodi. Skupno je končal kot 20., Anže Semenič pa kot 28.

Potrdilo se je, da je novoletna turneja tako fizično kot psihično eno najtežjih skakalnih tekmovanj, kot je pred začetkom večkrat poudaril selektor slovenske vrste, Gorazd Bertoncelj. "Realno gledano, imamo tri tekmovalce, ki so sposobni na vseh štirih tekmah skočiti v 'top 10 ali 15'. Na podlagi tega lahko računamo na skupno uvrstitev nekje do šestega mesta," je o ciljih pred turnejo dejal Bertoncelj, ki je kot slovenske adute izpostavil Zajca, Domna in Petra Prevca.

In medtem ko je 18-letni Zajc uvodne tri tekme zelo uspešno "oddelal", pa sta slednja iz igre izpadla že po polovici in se po nemškem delu zaradi slabih rezultatov poslovila od nadaljevanja. Bertoncelj je po današnji tekmi priznal, da so v strokovnem taboru pričakovali mnogo več.

"Seveda ne moremo biti zadovoljni. Ne, da nismo zadovoljni, smo popolnoma razočarani, pričakovali smo precej več," je o turneji, najslabši za Slovenijo po desetih letih, dejal Bertoncelj in dodal: "Pred turnejo smo ocenjevali, da smo tehnično dobro pripravljeni, ampak temu ni bilo tako."

"Žal je Timi popustil psihološkemu bremenu. Startna procedura se mu je zaradi težav z zadrgo na rokavu porušila, nato pa je naredil grobo napako. Škoda," je o današnjem nevsakdanjem razpletu dejal Bertoncelj in dodal, da gre za precej neobičajno težavo z dresom: "Že tako je bil živčen, potem pa ga je še težava z opremo povsem vrgla s tira. Res je nenavadna težava, ne vem, kako se to lahko zgodi. A saj se tudi pri navadnih oblačilih zadrga zatakne za notranji rob. Na treningih se to običajno ne dogaja, ampak očitno je bilo prisotno veliko nervoze in če je tekmovalec morda to vlekel gor na silo, malo nespretno, pa se je zataknilo."

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v italijanskem Predazzu.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:12 07.januar 2019.

    Bertoncelj,dej spokej vse v en mali kuferček in pust skoke strokovnjakom,kar pa ti zgleda nis?Jasnič ti pa pomenej tele šalabajzelne,dokler se še da kej rešit.

Sorodne novice