Šport > Zimski športi
68 ogledov

Biatlonci brez mešane štafete na OI

jakov fak biatlon EPA
Slovenska biatlonska reprezentanca je zadnjih nekaj dni nastopala na svetovnem prvenstvu v češkem Novem Mestu, ekipa pod vodstvom Uroša Velepca se je domov vrnila z bronasto medaljo Jakova Faka. Zaradi slabe uvrstitve ženske štafete je Slovenija ostala brez želenega nastopa na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju v mešani štafeti.

Najboljši slovenski biatlonec Fak je tretjemu mestu na sprintu dodal še šesto mesto v zasledovanju, pri dekletih pa je na tekmi s skupinskim startom Teja Gregorin osvojila osmo mesto. Mešana štafeta v postavi Gregorin, Andreja Mali, Klemen Bauer in Fak je osvojila peto mesto, številne uvrstitve pa so bile daleč od pričakovanj. Posebej to večja za žensko štafeto, saj je bilo po 17. mestu ženske štafete jasno, da Slovenija na OI ne bo nastopila v ženski in mešani štafeti, za kar jim je na koncu zmanjkala ena točka.

"Bilo je izredno prvenstvo. Lepa in zelo dobro organizirana prireditev. Užival sem v takšnih tekmah. Ob enem sem tudi osvojil bronasto medaljo in sem zelo zadovoljen. Želel sem si medaljo, tudi več kot bronasto. Glede na to kakšni tekmovalci tekmujejo, sem zadovoljen tudi z bronom medaljo. Popoln nastop ni vedno dovolj za kolajno," je na današnji tiskovni konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije češko prvenstvo ocenil Fak, ob tem pa se je ozrl tudi proti prihodnji sezoni, ko bo vrhunec nastop na OI v Sočiju: "Olimpijske igre so poseben cilj v moji karieri in upam, da se bomo lahko veselili kakšne moje medalje ali medalje mojih sotekmovalcev."

Nekajkrat blizu kolajne

"Vsem tekmovalcem se zahvaljujem za preliti znoj, za odrekanje, za 200 preživetih dni skupaj. Smo super ekipa, da to zdržimo skupaj. Štirikrat smo bili na robu medalje. Nekaj strelov na rob tarče je odneslo še boljše rezultate. To je vrhunsko, predvsem v tej konkurenci, ki vlada v biatlonu. Zaradi bronaste medalje ne bo nič lažje, prihodnje leto na olimpijadi gremo spet na medaljo. Proge v Sočiju naj bi nam ustrezale, saj so klanci kratki in strmi. Letos se je na tekaških tekmah vreme v dvajsetih minutah trikrat zamenjalo, zato bodo lahko štartne številke imele veliki vpliv. S tem se zaenkrat še ne bomo obremenjevali," je nastope svojih tekmovalcev in tekmovalk ocenil Uroš Velepec.

Pred biatlonci in biatlonkami je zdaj teden dni odmora, naslednja tekma svetovnega pokala pa bo v Oslu. Do konca sezone bo Fak skušal zadržati tretje mesto v skupnem seštevku, ki si ga je priboril prav na Češkem.

Mali Fak Bauer Gregorin Velepec ekipa Nove mesto SP svetovno prvenstvo v biatlon | Avtor: sloski.si sloski.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.