Šport > Zimski športi
322 ogledov

Bucikova kljub veliki napaki z dobrim izhodiščem, v finalu tudi Dvornikova

Mikaela Shiffrin Profimedia
Mikaela Shiffrin v vodstvu po prvi vožnji, v finalu dve Slovenki.

Američanka Mikaela Shiffrin je postavila najboljši čas prve vožnje slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Zagrebu. Švedinja Anna Swenn Larsson na drugem mestu zaostaja 23 stotink sekunde, tretja je Slovakinja Petra Vlhova (+0,55). Drugo vožnjo sta si priborili dve Slovenki, Ana Bucik z osmim in Neja Dvornik z 28. časom.

Vodilna v skupnem in slalomskem seštevku Shiffrin lahko že na Sljemenu izenači ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu, ki je trenutno z 82. zmagami v lasti še ene ameriške šampionke Lindsey Vonn. Shiffrin je v novo leto vstopila z 80. zmagami. Nad Zagrebom sta na sporedu dva ženska slaloma.

Ana Bucik | Avtor: Profimedia Profimedia

Od štirih Slovenk na startu tekme na enem od najbolj priljubljenih izletniških točk Zagrebčanov sta si še en nastop danes zagotovili najboljši dve. Bucik je odprla preizkušnjo s startno številko 1 ter si kljub eni večji napaki finale zagotovila kot osma najboljša. Njen zaostanek za vodilno znaša 1,56 sekunde, za zmagovalnim odrom pa sekundo in eno stotinko. Dvornik, ki je startala kot 29., je še ujela finale z 28. časom in zaostankom 3,67 sekunde.

Nika Tomšič in Anja Oplotnik, ki sta se na progo pognali na repu nastopajočih s številkama 58 in 62, sta svoja nastopa končali pred ciljem z odstopoma.

Druga vožnja, ki bo pod žarometi, se bo začela ob 16.30. Zadnje tri izvedbe slaloma v Zagrebu v letih 2020, 2021 in 2022 je sicer dobila Vlhova. Shiffrin je v Zagrebu doslej slavila štirikrat v letih 2013, 2015, 2018 in 2019.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice