Šport > Zimski športi
886 ogledov

Cene drugi najboljši nenorveški skakalec

Cene Prevc Epa
Kobayashi pokvaril prevlado Norvežanov, Cene Prevc sedmi.

Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi (262,8 točke), vodilni že po prvi seriji, je na svetovnem pokalu v Klingenthalu s svojo 20. zmago v svetovnem pokalu pokvaril zgodovinski dan Norvežanov. Ti so se tako zvrstili od drugega do šestega mesta; drugi je bil nesrečni junak Planice Daniel Andre Tande (260,2). Cene Prevc (243,8) je bil kot drugi najboljše uvrščeni nenorveški skakalec sedmi.

Pred zadnjim nastopom vodilnega po prvi seriji, Kobayashija, je bila na rezultatski lestvici popolna norveška prevlada. Pet Norvežanov v "top 5". Vodil je Tande, ki je marca v Planici na poletih grdo padel, utrpel hude poškodbe, dobrih osem mesecev po nesreči pa se je že vrnil v sam svetovni vrh.

Za Tandejem so se zvrstili njegovi rojaki Marius Lindvik (256,6 točke), Robert Johansson (255,8), drugi po polovici tekme Halvor Egner Granerud (254,9) in Johann Andre Forfang (247,5). A na koncu je Kobayashi ohranil mirno kri in z 2,6 točke naskoka preprečil Tandejevo slavje.

Dobro je v finalu nastopil tudi najboljši Slovenec na današnji tekmi Cene Prevc, ki je po devetem mestu v prvi seriji napredoval tik za "norveški paket" na sedmo mesto.

V finalu sta od Slovencev nastopila le še Lovro Kos (220,7) in Anže Lanišek (216,5), ki sta oba pokvarila svoji uvrstitvi po polovici tekme. Kos je bil 17., Lanišek pa 23.

Peter Prevc je ostal brez finala na 41. mestu, Timi Zajc na 48., že v kvalifikacijah pred tekmo pa je odpadel Domen Prevc, ki je bil diskvalificiran.

Karavana svetovnega pokala se zdaj seli v švicarski Engelberg, ki je tradicionalno zadnja postojanka pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice